Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η Τρόικα να σταματήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια με τις τράπεζες, την Blackrock και το κεφαλαιακό απόθεμα του ΤΧΣ

Η Τρόικα να σταματήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια με τις τράπεζες, την Blackrock και το κεφαλαιακό απόθεμα του ΤΧΣ
Πίσω από τις ειδυλλιακές εικόνες, παραμονεύει ένας κίνδυνος που αν ξεσπάσει οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες…..
Η Τρόικα να σταματήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια με τις τράπεζες.
Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστη πηγή – που δεν αμφισβητείται και δεν παρερμηνεύεται – η Τρόικα πιέζει την ελληνική πλευρά να σηκώσει σχεδόν διπλασιάσει τις κεφαλαιακές ζημίες των ελληνικών τραπεζών για λόγους προληπτικούς και προστασίας του banking και της οικονομίας.
Ωστόσο η ΤτΕ και η Blackrock έχουν διαφορετική εκτίμηση στηριζόμενες στην έκθεση που έχει ολοκληρώσει ο σύμβουλος η Blackrock δηλαδή και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες θα κινηθούν μεταξύ 4 με 4,5 δισεκ. ευρώ.
Η Τρόικα θεωρεί οι κεφαλαιακές ανάγκες θα πρέπει να φθάσουν τα 7,5 με 8 δισεκ.
Προφανώς η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.
Προφανώς η Τρόικα παίζει ένα περίεργο και επικίνδυνο παιχνίδι το οποίο πρέπει να σταματήσει άμεσα γιατί θα σπείρει μεγάλη ανησυχία στους επενδυτές και αμφισβήτησης της πραγματικής κεφαλαιακής δυνατότητας του ελληνικού banking.
Επίσης και με δεδομένο ότι το κεφαλαιακό απόθεμα του ΤΧΣ βρίσκεται στα 10,6 δισεκ. ευρώ αν οι πιέσεις της Τρόικα περάσουν, θα τεθεί θέμα κεφαλαιακής επάρκειας ακόμη και για το απόθεμα του Ταμείου που λειτουργεί μεταξύ άλλων και ως κεφαλαιακό μαξιλάρι και δίχτυ προστασίας για τους καταθέτες.
Τα παιχνίδια αυτά είναι επικίνδυνα.
Εν τω μεταξύ με μεγάλη καθυστέρηση ομολογουμένως της κατάθεσης του νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εγείρει σοβαρά ερωτηματικά.
Τελικώς μετά από συνεχείς πιέσεις θα κατατεθεί υπό την μορφή του κατεπείγοντος στις 3 Ιανουαρίου του 2014 για να ψηφιστεί το αργότερο έως τις 10 Ιανουαρίου του 2014.
Οι καθυστερήσεις αυτές προφανώς και δημιουργούν πρόβλημα στην Eurobank που καταβάλλει ένα τεράστιο αγώνα ώστε να συγκεντρώσει τα 2 δισεκ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης.

Προειδοποίηση

Μην υποτιμηθεί το κείμενο αυτό

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης