Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

H άποψη του bankingnews - Η εσωτερική υποτίμηση θα συνεχιστεί και το 2014 στην Ελλάδα – Haircut για να διασωθεί η χώρα

H άποψη του bankingnews - Η εσωτερική υποτίμηση θα συνεχιστεί και το 2014 στην Ελλάδα – Haircut για να διασωθεί η χώρα
Σοβαρότατες οι πολιτικές ανατροπές που θα στιγματίσουν το 2014
Μια εκτίμηση προσέγγιση θα καταγράψουμε, απλά και κατανοητά ως bankingnews.gr για το πώς εκτιμούμε ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα για την Ελλάδα.
To 2014 θα είναι χρονιά πολιτικών ανατροπών.
Τις προδικάζουν οι δημοσκοπήσεις και ο μόνος τρόπος για να διασωθεί η κυβέρνηση ή καλύτερα η ΝΔ γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν διασώζεται με τίποτα είναι να ανοίξει το κεφαλαιώδες ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους πριν τις ευρωεκλογές με μια λύση που θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο.
Βέβαια οι πολιτικές ανατροπές είναι αδιάφορες θα μου πείτε, καθώς στα δημόσια οικονομικά....η λογιστική βελτίωση δεν θα αντικατοπτρίζεται στην κοινωνία καθώς υπάρχει 6μηνος έως 9μηνος ετεροχρονισμός φάσης.
Δηλαδή μια θετική εξέλιξη σε ένα δείκτη με κυρίαρχο το ΑΕΠ θα καταγραφεί στην κοινωνία 6 με 9 μήνες αργότερα, αυτός είναι ο ετεροχρονισμός φάσης.
 Η χώρα θα διασωθεί μόνο αν υπάρξει υγιής λύση αναδιάρθρωσης του χρέους.
Η καθαρή, η βιώσιμη λύση είναι το haircut αλλά δυστυχώς η Ελλάδα θα επιλέξει τον λάθος δρόμος επιμήκυνση μείωση επιτοκίων.
Θα πληρώνουμε για τα επόμενα 30 με 50 χρόνια.
Θα πεθάνει η τωρινή γενεά  των 30 με 40 χρονών και ακόμη θα πληρώνουμε δάνεια.
Είναι ορθό το επιχείρημα ότι έχουν αυξηθεί τα εφόδια της Ελλάδος για έξοδο από το ευρώ αλλά να πάμε που στην δραχμή λάθος δρόμος λάθος στιγμή
 Μόνο με την δημιουργία 2 ευρώ του βόρειου και νότιου η Ελλάδα θα είχε λόγω να ενταχθεί σε ένα νέο νομισματικό σχήμα
 Επειδή όλα αυτά είναι θεωρίες και μόνο....το μόνο που έχουμε είναι το ευρώ....
Ως εκ τούτου μένουμε εκεί και δεν μιλάμε καθόλου.....καλή χρονιά με λιγότερο άγχος....για τις προοπτικές της χώρας το μέλλον της, το φως στο τούνελ τα θεωρώ βλακείες καθώς θα χρειαστούμε 12-14 χρόνια για να φθάσουμε στα επίπεδα του 2008......όχι σε μισθούς αλλά σε επιδόσεις.....
Το 2014 θα συνεχιστεί η διαδικασία της εσωτερικής – απαξιωτικής υποτίμησης, το πολιτικό σύστημα θα παίξει με τα πυροτεχνήματα της «ανάκαμψης» όλοι θα αναζητούμε μια ανάκαμψη που η κοινωνία θα χρειαστεί χρόνια για να δει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης