Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει 5 μήνες ζωής έως τις ευρωεκλογές – Πρέπει να κερδίσει σε όλες τις μεγάλες μάχες για να επιβιώσει

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει 5 μήνες ζωής έως τις ευρωεκλογές – Πρέπει να κερδίσει σε όλες τις μεγάλες μάχες για να επιβιώσει
Η πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, η άνοδος της Χρυσής Αυγής και η μεγάλη ευκαιρία της Προεδρίας
Η Ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει 5 μήνες ζωής έως τις ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Μαΐου του 2014.
Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να κερδίσει όλες τις μεγάλες μάχες για να επιβιώσει εκμεταλλευόμενη κυρίως την ελληνική προεδρία και βεβαίως την έξοδο στις αγορές καθώς και το μείζον που είναι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Με βάση την τρέχουσα συγκυρία η ΝΔ βρίσκεται στην δεύτερη θέση, το ΠΑΣΟΚ κατεστραμμένο θα αποτελέσουν κύκνειο άσμα οι προσεχείς εκλογές, θα αποδειχθούν κόλαφος οι ευρωεκλογές καθώς κινδυνεύει να μην εκλέξει ευρωβουλευτή και να καταποντιστεί κοντά στο 4 με 5%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται δημοσκοπικά στην πρώτη θέση κοντά στο 23,5% με 25% και η Χρυσή Αυγή αποτελεί την βέβαιη τρίτη εκλογική δύναμη με ποσοστά που θα κινηθούν μεταξύ 13 και 15%.
Όμως η ΝΔ λόγω της προεδρίας που ξεκίνησε έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει το δυσμενές κλίμα.
Η ΝΔ γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λιτότητα, άλλοι φόροι, άλλες θυσίες από την κοινωνία.
Η ΝΔ και ο Σαμαράς έχουν δηλώσει ότι το 2014 θα είναι έτος απαρχής εξόδου από το μνημόνιο δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση ή ανοχή στην ΝΔ.
Το 2014 θα είναι έτος κρίσεως για την ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία ελπίδα σωτηρίας θα καταδικαστεί ως το μιαρό κόμμα που επί 30 χρόνια δημιούργησε ένα τραγικό οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης.
Η εκλογική καταστροφή του ΠΑΣΟΚ είναι σωτήρια και για την ΝΔ υπό την έννοια ότι απορροφά όλους τους κραδασμούς της κυβέρνησης.
Όμως η ΝΔ συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ και ένα διαλυμένο ΠΑΣΟΚ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κυβέρνηση.
Η ΝΔ δεν μπορεί να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ στον δρόμο της καταστροφής που νομοτελειακά οδηγείται.
Η ΝΔ όμως έχει ορισμένες πιθανότητες αν δεν γυρίσει τουλάχιστον να μετριάσει τις απώλειες και να εμφανιστεί αξιοπρεπώς στην εκλογική αναμέτρηση.
Η ΝΔ θα στηριχθεί κυρίως στην έξοδο της Ελλάδος στις αγορές και στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους.
Αυτά είναι τα δύο χαρτιά, μαζί με την Eurobank που θα ιδιωτικοποιηθεί που θα στηριχθεί η κυβέρνηση ώστε να πείσει την κοινωνία ότι το 2014 είναι η αρχή του τέλους των μνημονίων.
Όμως μπορεί να είναι η αρχή του τέλους των μνημονίων όταν τα δάνεια θα επιμηκυνθούν για 30 χρόνια άρα οι δανειστές θα έχουν απαιτήσεις για 30 χρόνια;
Η Ελλάδα δεν θα βγει από τα μνημόνια δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες.
Όμως αν υπάρξει ανάπτυξη το 2014 και πρωτογενές πλεόνασμα τότε είναι πιθανό η λιτότητα να αρχίσει να μετριάζεται.
Αν εν μέσω της ελληνικής προεδρίας, ο στόχος δεν επιτευχθεί και η Ελλάδα οδηγηθεί σε νέο μνημόνιο άρα σε νέα λιτότητα η κυβέρνηση θα καταρρεύσει μετά τις ευρωεκλογές.
Θα πέσει εκ των έσω και η Ελλάδα θα βρεθεί εν μέσω μιας ταραχώδους πολιτικής αστάθειας που θα οδηγήσει σε βουλευτικές εκλογές.
Αν η ΝΔ καταφέρει να κερδίσει όλες τις σημαντικές μάχες έως τις ευρωεκλογές τότε έχει πιθανότητες να φέρει ισοπαλία στην μάχη ή ακόμη και οριακή νίκη εξέλιξη που θα δώσει παράταση ζωής στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ που στηρίζει, γιατί δεν έχει καμία άλλη επιλογή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης