Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Argonaut Capital Partners - Grecovery... το Νούμερο 1 επενδυτικό στοίχημα του 2014

Argonaut Capital Partners - Grecovery... το Νούμερο 1 επενδυτικό στοίχημα του 2014
Το fund δηλώνει overweight για τις ευρωπαϊκές τράπεζες για πρώτη φορά από το 2008!
Η ανάκαμψη της Ελλάδας - το γνωστό Grecovery - θα είναι το καλύτερο επενδυτικό στοίχημα του 2014!
Τα ανωτέρω υποστηρίζει, με άκρατη αισιοδοξία, το γνωστό fund Argonaut Capital Partners, θεωρώντας πως η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα αποτελέσει το Νούμερο 1 event της φετινής χρονιάς.
Όπως επισημαίνει ο Barry Norris, CEO του Argonaut Capital Partners, μπορεί η ελληνική οικονομία να μετρά ακόμη μεγάλες και σοβαρές πληγές, ωστόσο, όλες οι επίσημες εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι το 2014 θα είναι το πρώτο έτος ανάπτυξης για την Ελλάδα, μετά από έξι διαδοχικά χρόνια ύφεσης.
Μετρώντας μια προς μια τις πλήγες της ελληνικής οικονομίας, o Νοrris στέκεται στη ραγδαία υποχώρηση του ΑΕΠ τα τελευταία έξι χρόνια, με την πτώση να ξεπερνά σωρευτικά το 25%, αλλά και στην εκτόξευση της ανεργίας στο δυσθεώρητο ποσοστό του 27%.
Ωστόσο, στα θετικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο CEO του Argonaut Capital Partners περιλαμβάνει τη σημαντική μείωση του εργατικού κόστους, γεγονός που έχει δώσει ώθηση στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Αυξάνονται οι επενδυτικές ευκαιρίες στην περιφέρεια
Προχωρώντας ένα βήμα ακόμη πιο πέρα ο Norris διαβλέπει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στο σύνολο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Μάλιστα δηλώνει ενθουσιασμένος για τις προοπτικές που εμφανίζει όχι μόνο η ελληνική οικονομία, αλλά η ισπανική και η ιταλική επίσης.
"Στην Ευρώπη, υπάρχουν εταιρείες υψηλής ποιότητας που καταγράφουν αρκετά ικανοποιητικές αποδόσεις. Οι εταιρείες αυτές προσφέρουν μεγάλα περιθώρια κέρδους, ιδίως τώρα που η Ευρωζώνη αφήνει πίσω της την ύφεση. Τα καλά νέα έχουν ήδη αρχίσει να καθρεφτίζονται στην πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών", εξηγεί χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, σπεύδει να παραδεχθεί πως ορισμένες από αυτές τις εταιρείες βρέθηκαν αντιμέτωπες με τεράστιες προκλήσεις και δυσκολίες - στη διάρκεια της κρίσης - και για τον λόγο αυτό αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε μεγάλη μείωση του κόστους, προκειμένου να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους.
Αφήνοντας όμως σιγά - σιγά πίσω τους την κρίση, οι ευρωπαϊκές εταιρείες εμφανίζουν σταδιακή μεν, ορατή δε ισχυροποίηση της κερδοφορίας τους. Αποτιμώντας τις εν λόγω εξελίξεις, οι επενδυτές αρχίζουν να εμπιστεύονται ξανά νευραλγικούς κλάδους, όπως οι τράπεζες, το real estate και οι κατασκευές.
"Όσες ευρωπαϊκές εταιρείες κατόρθωσαν να επιβιώσουν στο περιβάλλον της κρίσης, σήμερα μοιάζουν πιο υγιείς", υπογραμμίζει ο Norris.
Ο CEO της Argonaut Capital Partners δηλώνει για πρώτη φορά από το 2008 overweight για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς, όπως υποστηρίζει, αποτελούν το ισχυρό χαρτί της ανάκαμψης της Ευρωζώνης. Όπως επισημαίνει, εάν οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατορθώσουν να μειώσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά τις προβλέψεις για προβληματικά δάνεια, τότε η κερδοφορία τους αυτόματα θα διπλασιαστεί.
Ποιοι είναι όμως τελικά οι λόγοι που κάνουν τους επενδυτές να εμπιστεύονται και πάλι την Ευρωζώνη;
Ο Norris τους απαριθμεί:
- Η λιτότητα απέδωσε καρπούς
- Η ανάπτυξη, αν και μετριοπαθώς, επιστρέφει
- Η εταιρική κερδοφορία ανακάμπτει
- Οι αποτιμήσεις παραμένουν ελκυστικές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης