Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Προσοχή – Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα ελληνικά stress tests της ΤτΕ να είναι πιο επώδυνα από τα ευρωπαϊκά stress tests της ΕΚΤ

Προσοχή – Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα ελληνικά stress tests της ΤτΕ να είναι πιο επώδυνα από τα ευρωπαϊκά stress tests της ΕΚΤ
Οι παραδοχές της ΤτΕ είναι σε βάθος 3ετίας και της ΕΚΤ αφορούν την επάρκεια κεφαλαίων του σήμερα
Μια πολύ μεγάλη πιθανότητα που ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί από την αγορά είναι ότι τα ελληνικά stress tests της ΤτΕ θα είναι πιο επώδυνα για τις ελληνικές τράπεζες από ότι της ΕΚΤ του Νοεμβρίου του 2014.
Η ΤτΕ στηρίζεται στην διαγνωστική μελέτη της Blackrock αποτιμώντας τα δανειακά χαρτοφυλάκια και υλοποιεί stress tests λαμβάνοντας υπόψη παραδοχές κέρδη και ζημίες σε βάθος 3ετίας.
Λαμβάνει υπόψη προβλέψεις, εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου και άλλες παραμέτρους σε βάθος 3ετίας.
Με βάση αυτή την προσέγγιση καταλήγει σε 6,4 δισεκ. ευρώ κεφαλαιακή ζημία για τις τράπεζες.
Στα stress tests της ΕΚΤ δεν αποτιμάται το banking της Ευρώπης σε βάθος 3ετίας αλλά η EBA και η ΕΚΤ ενδιαφέρονται να καταγράψουν τον Νοέμβριο του 2014 αν οι τράπεζες στην Ευρώπη είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες εκείνη την περίοδο.
Η ΤτΕ για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες θα δώσει παράταση έως το Νοέμβριο του 2014 στα ευρωπαϊκά stress tests και οι ελληνικές τράπεζες θα παραδώσουν capital plans που θα προσδιορίζουν τρόπους ανακεφαλαιοποίησης και χρονοδιάγραμμα.
Η ΕΚΤ θα δώσει παράταση για την ανακεφαλαιοποίηση του ευρωπαϊκού banking έως το καλοκαίρι του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης