Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πλανήτης Γη , ένας πλανήτης γεμάτος χρέη

Πλανήτης Γη , ένας πλανήτης γεμάτος χρέη
Στα 83 τρις δολάρια διαμορφώνεται το συνολικό χρέος του Πλανήτη γη το συνολικό χρέος όλων των χωρών διεθνώς.
Στα 31 τρις δολάρια διαμορφώνονται οι συνολικές υποχρεώσεις των ΗΠΑ ενώ της Ελλάδος διαμορφώνεται σε 430 δις δολάρια και αντιστοιχεί 0,4% του παγκόσμιου χρέους.
Η Ελλάδα με το 0,4% του χρέους του πλανήτη έχει αναστατώσει τις διεθνείς αγορές , η ΕΕ συνεδριάζει για την Ελλάδα και το βλέμμα του πλανήτη είναι στραμμένο στην Ελλάδα γατί εκτροχιάστηκαν τα ελλείμματα της Ελλάδος.
Είναι προφανές ότι η αν η Ελλάδα ήταν εκτός της ζώνης του ευρώ θεωρητικά θα μπορούσε να είχε άλλα όπλα νομισματικής αντιμετώπισης της κρίσης αλλά ουσιαστικά ο Έλληνας θα ήταν πολύ φτωχότερος.
Η ΕΕ στήριξε το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα σημαντικά.
Ως μέλος της ΕΕ η Ελλάδα καλείται μετά από δεκαετίες ασυνέπειας να μπει στον σωστό δρόμο.
Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των διεθνών αγορών γιατί είναι μέλος της ΕΕ και αντιμετωπίζεται με μεγάλη αυστηρότητα καθώς εκ των προτέρων ήταν  γνωστοί οι όροι η συνθήκη του Μαάστριχτ οι οποίοι έπρεπε να τηρούνται από όλους χωρίς εξαιρέσεις.  
Η Ελλάδα μπορεί να αποτελεί το 0,4% του παγκόσμιου χρέους ωστόσο ως μέλος της ΕΕ με την ασυνέπεια της απέδειξε στο πλανήτη τι δεν πρέπει να κάνουν οι άλλες χώρες , αποτέλεσε το παράδειγμα προς αποφυγή.

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης