Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τραπεζίτες χωρίς λεφτά και με δεσμά… – Πως το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος οδηγεί σε αδιέξοδο τον πιο υγιή κλάδο…τις τράπεζες

  Τραπεζίτες χωρίς λεφτά και με δεσμά… – Πως το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος οδηγεί σε αδιέξοδο τον πιο υγιή κλάδο…τις τράπεζες
Το ελληνικό δημόσιο, η ελληνική οικονομία απέτυχαν.
Απέτυχαν καθώς κακοδιαχειρίστηκαν τα χρήματα της ελληνικής κοινωνίας και την οδήγησαν σε αδιέξοδο.

Υπό τέτοιες συνθήκες υποχρέωσαν τις τράπεζες να ακολουθήσουν ένα ολισθηρό δρόμο που οριοθετείται από την ταχέως παρακμάζουσα ελληνική οικονομία.
Φθάνοντας στο σήμερα, οι τραπεζίτες έμειναν χωρίς λεφτά ώστε να επιτελέσουν τον θεσμικό τους ρόλο να ανακυκλώσουν τον εθνικό πλούτο και να χρηματοδοτήσουν την οικονομία.
Κορυφαίος τραπεζίτης δηλώσει στο www.bankingnews.gr με ένα σχετικά γλαφυρό τρόπο,  ότι οι τραπεζίτες έχουν ξεμείνει από ρευστότητα υπό την έννοια ότι έχουν εμπλακεί σε ένα φαύλο κύκλο εξάρτησης από την ΕΚΤ και ίσως να χρειαστούν 2-3 χρόνια ώστε να σπάσουν τα δεσμά…
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν καταφέρει κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση στην τραπεζική και οικονομική ιστορία.
Παρ΄ ότι η οικονομία χρεοκόπησε οι τράπεζες ακόμη κρατούν με δομικά προβλήματα όπως η ρευστότητα αλλά ακόμη κρατούν.
Οι διοικήσεις των τραπεζών παρ΄ ότι λόγω της ελληνικής κρίσης έχασαν 33 δις ευρώ σε καταθέσεις, παρ΄ ότι δεν μπορούν να δανεισθούν από τις αγορές, παρ΄ ότι είναι δέσμιες της ΕΚΤ, παρ΄ ότι οι τράπεζες έχουν περιχαρακωθεί είναι γεγονός ότι ακόμη κρατούν.
Οι διοικήσεις των τραπεζών φάνηκαν ανώτερες των περιστάσεων από ότι η χώρα. Καλύτεροι διαχειριστές από ότι η χώρα και καλύτεροι managers από ότι οι κυβερνήσεις  που παρέλασαν από αυτή την χώρα. Αυτό είναι γεγονός. Οι μεγάλες τράπεζες δεν χρεοκόπησαν σε αντίθεση με το κράτος που χρεοκόπησε.
Το κράτος οδηγεί σε αδιέξοδο τον πλέον υγιή κλάδο της οικονομίας, τις τράπεζες.
Το κράτος λοιπόν πρέπει να προστατέψει το τραπεζικό σύστημα να στηρίξει τις διοικήσεις ουσιαστικά καθώς αν στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, χρεοκοπήσει και μια τράπεζα τότε το σοκ στην κοινωνία θα είναι πολύ μεγαλύτερο ακόμη και από ένα haircut στα ομόλογα.
Το κράτος πρέπει να προστατέψει πάση θυσία το τραπεζικό σύστημα με οποιοδήποτε μέτρο και κόστος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης