Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η διάσωση της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές αποτρέπει την κατάρρευση του χρηματιστηρίου – Στις ευρωεκλογές πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Η διάσωση  της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές αποτρέπει την κατάρρευση του χρηματιστηρίου – Στις ευρωεκλογές πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ
Η φαινομενική διάσωση στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα του πρώτου γύρου για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν και η νίκη στην Αττική του ΣΥΡΙΖΑ…δεν στέλνουν καθαρό πολιτικό μήνυμα υπό την έννοια ότι το πολιτικό συμπέρασμα θα εξαχθεί στις ευρωεκλογές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.
Δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα γιατί
1)Στην περιφέρεια Αττικής καταποντίστηκε ο Κουμουτσάκος προερχόμενος από την ΝΔ με 14,4% και πέρασαν στον δεύτερο γύρο ο Σγουρός ΠΑΣΟΚ (22,2%) και Δούρου ΣΥΡΙΖΑ (23,63) η οποία ήρθε πρώτη.
Είναι προφανές ότι δεν είναι δεύτερη  δύναμη το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής και επίσης είναι προφανές ότι η ΝΔ δεν είναι τρίτο κόμμα.
Η μεγάλη έκπληξη ήταν η Χρυσή Αυγή και ο Παναγιώταρος όπου έλαβε 11,19%.
2)Στον Δήμο Αθηναίων επίσης ο Καμίνης που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και πέρασε στον δεύτερο γύρο δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν εκλογική επιρροή ανάλογη των ποσοστών του υποψηφίου που στηρίζουν.
Ο Σακελλαρίδης του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στον δεύτερο γύρο με 19,89% καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο.
Προφανώς η μεγάλη έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός Σπηλιωτόπουλου από τον δεύτερο γύρο με 17,3% κατέλαβε την 3η θέση ενώ μεγάλη έκπληξη ήταν η εντυπωσιακή άνοδος του Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής με ποσοστό 16,17%.
Για να λεχθεί το απολύτως ακριβές η Χρυσή Αυγή ήταν το μόνο κόμμα που αύξησε εντυπωσιακά τα ποσοστά του.
3)Στις περιφέρειες εκτός Αττικής η ΝΔ έχει μια καθαρή υπεροχή τέτοιας κλίμακας που δεν αμφισβητείται.
Άρα ποιο είναι το μήνυμα;
Το μήνυμα θα έρθει – αν έρθει 0 στις ευρωεκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ημιεπίσημα έχει αναφέρει ότι στόχος είναι το άθροισμα των ποσοστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αν υπολείπεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στις κάλπες.
Όμως με βάση την δυναμική των πολιτικών εξελίξεων θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές αλλά το ποσοστό του θα υπολείπεται του αθροίσματος της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει νίκη αλλά όχι πολιτική ανατροπή.
Οι εξελίξεις λοιπόν δεν οδηγούν σε πολιτικό χάος άρα αποτρέπεται και το χρηματιστηριακό χάος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης