Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το capital buffer του ΤΧΣ περίπου 11 δισ. θα πρέπει να διασφαλιστεί πάσει θυσία και με οποιαδήποτε κόστος

Το capital buffer του ΤΧΣ περίπου 11 δισ.  θα πρέπει να διασφαλιστεί πάσει θυσία και με οποιαδήποτε κόστος
Να περάσουν τα stress tests και το 2015 και από το 2016 ας επαναξιολογηθεί η ευρύτερη στρατηγική για τα 11 δισεκ. του ΤΧΣ
To capital buffer του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το ορατό μέλλον θα πρέπει να διαφυλαχθεί κατά τρόπο απόλυτο, ξεκάθαρο και σαφή και να μην χρησιμοποιηθεί για κανένα άλλο σκοπό πέραν αυτού που αρχικώς είχε σχεδιαστεί δηλαδή να διαφυλάξει την κεφαλαιακή επάρκεια και συστημική σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών.
Ο νέος διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών είχε παρασκηνιακώς εξετάσει τρόπους «εκμετάλλευσης» του κεφαλαιακού αποθέματος του ΤΧΣ ωστόσο η ΤτΕ και η Τρόικα και ορθά είχαν αποτρέψει σχέδια εκμετάλλευσης του κεφαλαιακού αποθέματος του ΤΧΣ.
Ο υπουργός Οικονομικών που σχεδίαζε την εκμετάλλευση του capital buffer του ΤΧΣ έχει αναλάβει την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και γεννάται το ερώτημα θα θέσει θέμα κεφαλαιακού αποθέματος ή θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα χρησιμοποιηθεί για κανένα σκοπό αλλά θα εξυπηρετήσει τον στόχο που έχει δημιουργηθεί να λειτουργεί ως κεφαλαιακό απόθεμα;
Η άποψη όλων όχι απλά ορισμένων της τραπεζικής αγοράς είναι ότι το κεφαλαιακό απόθεμα του ΤΧΣ δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί και θα πρέπει να διατηρηθεί ως έχει πάσει θυσία με οποιαδήποτε κόστος να μην αλλοιωθεί το κεφαλαιακό απόθεμα.
Να περάσουν τα stress tests, να περάσει και το 2015 και από το 2016 ας επαναξιολογηθεί η ευρύτερη στρατηγική αλλά έως το 2015 ουδείς θα πρέπει να έχει βλέψεις για το ΤΧΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης