Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το window opportunity που είχε ανοίξει στην Ελλάδα για εκδόσεις και ομολογίες έκλεισε - Παγώνουν τα σχέδια του δημοσίου και εταιριών

tags :
Το window opportunity που είχε ανοίξει στην Ελλάδα για εκδόσεις και ομολογίες έκλεισε -  Παγώνουν τα σχέδια του δημοσίου και εταιριών
Το window opportunity έκλεισε στην Ελλάδα για ΟΔΔΗΧ και εταιρίες....
Το window opportunity το παράθυρο ευκαιριών που είχε ανοίξει για την Ελλάδα και τις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να εκδίδουν κοινοπρακτικές εκδόσεις και κοινά ομολογιακά δάνεια έχει κλείσει.
Με βάση σοβαρές ενδείξεις λόγω του γεωπολιτικού ρίσκου, των stress tests των τραπεζών που θα ανακοινωθούν 31 Οκτωβρίου και βεβαίως η αποτυχία (ή ο φόβος αποτυχίας) εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2015 θα κρατήσει κλειστό το παράθυρο ευκαιριών.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Ότι το ελληνικό δημόσιο αν σχεδίαζε νέα κοινοπρακτική έκδοση π.χ. 7ετούς ομολόγου θα την αναβάλλει λόγω των νέων αρνητικότερων εξελίξεων.
Επίσης όσες εταιρίες σχεδίαζαν κοινά ομολογιακά δάνεια ή γενικώς ομολογιακές εκδόσεις θα βρουν κλειστές τις αγορές όπερ και σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε επενδυτές ώστε να δανειστούν.
Το παράθυρο ευκαιριών έκλεισε στην Ελλάδα και αφορμή ήταν η Ρωσία.
Οι πραγματικές αιτίες είναι οι τράπεζες τα stress tests και οι νέες κεφαλαιακές τους ανάγκες, η πολιτική κόπωση στην Ελλάδα, μια κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να βάζει φόρους και βεβαίως ο κίνδυνος αποτυχίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015.
Το window opportunity έκλεισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης