Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Fitch: Aνακάμπτουν οι τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας - Αύξηση 13% στις εκδόσεις ομολόγων μόνο για τον μήνα Αύγουστο!

Fitch: Aνακάμπτουν οι τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας - Αύξηση 13% στις εκδόσεις ομολόγων μόνο για τον μήνα Αύγουστο!
Μειώνονται οι υποβαθμίσεις...
Αύξηση των εκδόσεων ομολόγων των ευρωπαϊκών τραπεζών διαπιστώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, εξηγώντας πως πρόκειται για μια εξέλιξη που αποδίδεται στη μείωση των υποβαθμίσεων.
Σε νέα, σημερινή έκθεσή της η Fitch επισημαίνει πως οι εκδόσεις ομολόγων των ευρωπαϊκών τραπεζών αυξήθηκαν κατά 3% κατά τον μήνα Αύγουστο, σε ετήσια βάση, δρέποντας τα οφέλη από την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.
Όπως σημειώνει στη συνέχεια η Fitch, η σταδιακή ανάκαμψη της ευρωπαϊκής περιφέρειας αντανακλάται στη μείωση του αριθμού των υποβαθμίσεων των αξιολογήσεων των τραπεζών της Ευρωζώνης.
Αναλύοντας περαιτέρω τα διαθέσιμα στοιχεία, η Fitch διαπιστώνει πως σημαντική είναι η ανάκαμψη στην ισπανική και ιταλική τραπεζική αγορά.
Κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2013, το 24% των ευρωπαϊκών υποβαθμίσεων αφορούσε τράπεζες της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Φέτος, ήτοι στο πρώτο επτάμηνο του 2014, το αντίστοιχο πσοστό μειώθηκε μόλις στο 1,5%(!).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης