Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μια πικρή αλήθεια – Οι ξένοι εμπιστεύονται την Ελλάδα, αποκλειστικά λόγω της παρουσίας της Τρόικα – Αναξιόπιστη η χώρα χωρίς τα μνημόνια

tags :
Μια πικρή αλήθεια – Οι ξένοι εμπιστεύονται την Ελλάδα, αποκλειστικά λόγω της παρουσίας της Τρόικα – Αναξιόπιστη η χώρα χωρίς τα μνημόνια
Ένα επώδυνο συμπέρασμα εξάγεται εσχάτως από την στάση των διεθνών επενδυτών προς την Ελλάδα.
Η εικόνα που θέλει να προβάλλει η κυβέρνηση ότι η χώρα προσελκύει ξένους επενδυτές επειδή βελτιώνονται τα δημόσια οικονομικά και γιατί το success story βελτιώνεται δεν είναι αληθής.
Στα road show των ελληνικών τραπεζών, αλλά και στο πλήθος των αναφορών των ξένων οίκων εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα παραμένει ακόμη αναξιόπιστη χώρα.
Οι πρόσφατες αναφορές ότι η Ελλάδα σχεδιάζει την έξοδο της από τα μνημόνια και το ΔΝΤ, όχι μόνο αποδοκιμάστηκε από τις αγορές αλλά αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας για την άνοδο των spreads στα ομόλογα και γενικότερα την επιδείνωση του κλίματος στην αγορά.
Οι ξένοι δεν πιστεύουν την ελληνική κυβέρνηση ή την αξιοπιστία της Ελλάδος αλλά στηρίζονται στην Τρόικα και στα μνημόνια που έχει υπογράψει η Ελλάδα, αυτά καθιστούν την Ελλάδα αξιόπιστη.
Πολλοί ξένοι θεωρούν ότι αν αποχωρήσει η Ελλάδα από τα μνημόνια και σταματήσει η Τρόικα να ελέγχει αν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της η ελληνική κυβέρνηση είναι πιθανό να πέσει σε ανυποληψία εκ νέου η Ελλάδα, να φανεί αναξιόπιστη και ανακόλουθη χώρα και να συρθεί πάλι στις τακτικές του παρελθόντος.
Για την Ελλάδα και τους έλληνες τα μνημόνια βλάπτουν σοβαρά την οικονομική υγεία της κοινωνίας αλλά για τους ξένους επενδυτές τα μνημόνια αποτελούν την δικλείδα ασφαλείας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει αξιόπιστη χώρα και συνεπής στις υποχρεώσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης