Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ με δύο οικονομικές εξαγγελίες «αγκαλιάζει» χιλιάδες ψηφοφόρους που βρίσκονται στο όριο επιβίωσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ με δύο οικονομικές εξαγγελίες «αγκαλιάζει» χιλιάδες ψηφοφόρους που βρίσκονται στο όριο επιβίωσης
Στο 1.149.539 οι εν δυνάμει ψηφοφόροι μόνο από δύο εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού του ιδιωτικού τομέα και η δεύτερη η καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε συνταξιούχους που λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη χαμηλότερη των 700 ευρώ.
Η πιθανή απήχηση των δύο μέτρων σε ένα μέρος των ψηφοφόρων είναι δυνατό να μεταφραστούν σε δεκάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και να διευρυνθεί περαιτέρω το άνοιγμα της …ψαλίδας σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό τη Νέας Δημοκρατίας
Η «δεξαμενή» ψηφοφόρων , χάρη στις δύο προτάσεις, διευρύνεται σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να διαμορφώσει ένα πρωτόγνωρο εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εργαζόμενοι των 450 ευρώ φθάνουν τους 471.031 του ιδιωτικού τομέα. Σε 678.508 ανέρχονται οι χαμηλόμισθοι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ.
Ο πήχης έχει τοποθετηθεί αρκετά πιο ψηλά καθώς κατά μέσο όρο η μέση σύνταξη διαμορφώνεται χαμηλότερα των 500 ευρώ και συγκεκριμένα στα 371,65 ευρώ.
Από 500 έως 1000 ευρώ λαμβάνουν 764.664 συνταξιούχοι όταν η μέση μηνιαία σύνταξη ανέρχεται σε 677,46 ευρώ.
Τα στοιχεία προέρχονται από τη βάση δεδομένων της «ΕΡΓΑΝΗΣ» και του «ΗΛΙΟΥ» του υπουργείου Εργασίας ενώ είναι πρώτη φορά που η διοίκηση έχει στα χέρια της κρίσιμα στοιχεία για τη διαμόρφωση μιας πιο δίκαιης πολιτικής.
Το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ εύστοχα εντόπισε τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης.
Το κόστος καταβολής δώρου των Χριστουγέννων υπολογίζεται σε 543 εκατ. ευρώ με βάση τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου του κόμματος.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε ως πρόταση νόμου στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η αύξηση των κατώτατων μισθών του ιδιωτικού τομέα θα επιβαρύνουν τους μικροεπιχειρηματίες.
Η κατηγορία αυτή των υπαλλήλων εργάζεται στην τουριστική «βιομηχανία» της χώρας στους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου.
Στις εκλογές του 2012 οι 277.227 ψήφοι αντιπροσωπεύουν ποσοστό 4,5%. Πρόκειται για μια κρίσιμη εκλογική μάζα που μπορεί να φέρει τα …κάτω πάνω.

ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης