Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μας φταίνε τώρα τα γυμνά CDS (naked) ή τα ντυμένα και δεν κοιτάμε τα χάλια μας

 Μας φταίνε τώρα τα γυμνά CDS  (naked) ή τα ντυμένα και δεν κοιτάμε τα χάλια μας
Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλοι , απαξάπαντες είμαστε κοινωνοί διαφόρων προσεγγίσεων και από την κυβέρνηση και  από διεθνείς παράγοντες.
Φταίνε τα  naked CDS δηλαδή το ασφάλιστρο για το οποίο ο επενδυτής δεν κατέχει ομόλογα.
Φταίνε τα hedge funds τα οποία επιτίθενται με λυσσαλέο τρόπο στην Ελλάδα που έχει μια οικονομία διαμάντι. Φταίνε οι short θέσεις , οι ξένοι , οι ευρωπαίοι που δεν μας στηρίζουν. Εγώ θα προσθέσω  φταίνε οι Βουσμάνοι , Οτεντότοι  φυλές της Αφρικής εκεί στην έρημο Καλαχάρι και οι Αρούντας της Κεντρικής Αυστραλίας που μάλιστα είναι και ανθρωποφάγοι.
Όλη αυτή η επιχειρηματολογία που έχει υπάρξει για τους κακούς κερδοσκόπους καταδεικνύει ότι κανείς δεν διδάχθηκε από την κρίση των subrime που είναι προφανές ότι όλοι τα ξέχασαν.
Τα subrime εξελίχθηκαν σε μείζον πρόβλημα καθώς αποδείχθηκε ότι η υπερμόχλευση απλά οδηγεί σε αδιέξοδο.
Η κρίση αυτή αντί να καταστήσει τις οικονομίες πιο σταθερές , αντί να διδαχθούν όλη από την μεγάλη κρίση αντί να προσπαθήσουν να μειώσουν τα ελλείμματα τους οι χώρες οι περισσότερες εκ των οποίων είναι υπερχρεωμένες αναζητούν τις αιτίες του κακού στα naked CDS. Αν δηλαδή τα CDS ήταν ντυμένα πιστεύει κανείς δεν θα υπήρχε κερδοσκοπία;
Η κερδοσκοπία πως δημιουργείται όταν ένας επενδυτής διαπιστώσει ότι υπάρχει ανοικτή πόρτα και η Ελλάδα δεν είχε ανοικτή πόρτα απλά είχε βγάλει ταμπέλα στους διεθνείς επενδυτές κύριοι περάστε για να με κερδοσκοπήσετε.
Το χάλι της χώρας όμως είναι τριπλό ηθικό γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του , πρακτικό γιατί η Ελλάδα απλά γελοιοποιήθηκε παγκοσμίως παρακαλάει για βοήθεια ενώ οι πολίτες της κατά βάση πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει και οικονομικό γιατί απλά καταναλώνουμε πολύ περισσότερα από αυτά που παράγουμε


news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης