Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πως ο Αλ. Τσίπρας αθωώνει την αμαρτωλή 5ετία (2004 - 2009) της Ν.Δ. με την επιλογή Π. Παυλόπουλου

tags :
Πως ο Αλ. Τσίπρας αθωώνει την αμαρτωλή 5ετία (2004 - 2009) της Ν.Δ. με την επιλογή Π. Παυλόπουλου
Η επιλογή του Παυλόπουλου για ΠτΔ σκανδάλισε ευρύτερα – Άξιος επιστήμων, αλλά παταγωδώς αποτυχημένος πολιτικός - Ο ΑΣΕΠ, οι διορισμοί, οι φωτιές και η μνημειώδης επιχειρησιακή ανικανότητα
Ένας από τους κεντρικούς… πυλώνες της χρεοκοπίας και τους κυριότερους «εκπροσώπους» της… φαυλότητας και της ρεμούλας της αμαρτωλής 5ετίας Καραμανλή, θεωρείται η επιλογή του κ. Τσίπρα για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Μια επιλογή που δίχασε και σκανδάλισε όχι μόνο τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους… προοδευτικής κατεύθυνσης πολίτες, αλλά και όσους κεντρώους ή συντηρητικούς επιθυμούν η χώρα να γυρίσει σελίδα, αλλάζοντας πρόσωπα, σύμβολα του παρελθόντος και αποτυχημένες πολιτικές πρακτικές άλλων εποχών.
Με την επιλογή αυτή, φαίνεται πως «αθωώνεται» η Ν.Δ. του κ. Καραμανλή και ότι αυτή επέφερε στην πορεία χρεοκοπίας της χώρας!
Ο κ. Παυλόπουλος, άξιος ως επιστήμον – συνταγματολόγος, θεωρείται η επιτομή του αποτυχημένου πολιτικού και εις εκ των άμεσα υπευθύνων για την πτώχευση της χώρας το 2009!
Είναι ο πολιτικός που κατά τη διάρκεια της ευρύτερης θητείας του το δημόσιο "φορτώθηκε" με 865.000 υπαλλήλους μέσα σε μια πενταετία (ναι καλά διαβάσατε), τους οποίους σήμερα πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας, όντας μια από τις κυριότερες αιτίες που «έλιωσε» κυριολεκτικά η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και ο ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα.
(Δεν ισχυριζόμαστε φυσικά ότι όλες αυτές οι προσλήψεις ήταν συλλήβδην "αμαρτωλές", όμως ένα εξαιρετικά μεγάλο τμήμα, ίσως το μεγαλύτερο, έγινε με τρόπο "πελατειακό").
Παρακάμπτοντας ουσιαστικά το ΑΣΕΠ, καθιερώνοντας τις αλήστου μνήμης (γαλάζιες) συνεντεύξεις, έγινε ένα πρωτοφανές… πλιάτσικο με διορισμούς κάθε άλλο παρά αξιοκρατικούς!
Δίνοντας υπερβαθμολόγηση στα… προφορικά, υποψήφιοι που αρίστευαν στα γραπτά έμεναν εκτός δημοσίου διότι… υστέρησαν στην προφορική συνέντευξη και το αντίστροφο! Τρομερές καταστάσεις, σε μια περίοδο που μετά το πάρτι του 2004 με τους Ολυμπιακούς κ.λπ. η Ελλάδα πίστευε ότι οδεύει προς τον… ισόβιο πλουτισμό, χωρίς κόπο, με το δημόσιο να γίνεται «κάδος» κάθε είδους εξυπηρέτησης του πολιτικού πελατολογίου!
Είναι ο πολιτικός που ως Υπουργός Εσωτερικών το 2007 συντόνιζε με τον Βύρωνα Πολύδωρα (Υπουργός Δημοσίας Τάξεως) τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών κατ’ αρχήν στην Πάρνηθα (Ιούνιος) και κατόπιν στην Πελοπόννησο (Σεπτέμβριος)!
Μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές των τελευταίων πολλών δεκαετιών για τη χώρα, με εκατ. στρέμματα καμένα, σε μια κόλαση άνευ προηγουμένου για τη χώρα.
Τελικός απολογισμός από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο ήταν 64 νεκροί, 1.500 καμένα σπίτια, περίπου 6.000 άστεγοι, ενώ το οικονομικό ύψος των καταστροφών έφτασε τα 5 δισ. ευρώ!
Ο κ. Παυλόπουλος ήταν ο υπουργός εσωτερικών που επί των ημερών του, το Δεκέμβριο του 2008 κάηκε η Αθήνα με αφορμή τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.
Τεράστια, πρωτοφανής επιχειρησιακή ανικανότητα, ατολμία και γενικευμένη «καθηγητική» - θεωρητική προσέγγιση σε ζητήματα που απαιτούν πρακτικότητα και αμεσότητα, οδήγησαν στις δύο τεράστιες καταστροφές που προαναφέρθηκαν.
Επίσης, ήταν ο εμπνευστής του ελληνικής.. πατέντας νόμου περί «Βασικού Μετόχου» για τις μεγάλες – κρατικές – επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να προστατέψει τις ίδιες από επιθετικές εξαγορές, εξαιτίας του οποίου η χώρα απειλήθηκε με διακοπή της χρηματοδότησης από την ΕΕ. Ο νόμος ως… στόχευση δεν ήταν κακός, όμως πρόχειρη η εφαρμογή του και «φωτογραφικός» ο τρόπος που δημιουργήθηκε, (μετοχική «επίθεση» Βγενόπουλου στον ΟΤΕ που έφτασε να ελέγχει έως και 20%!).
Ο Π. Παυλόπουλος είναι ο εμπνευστής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, νόμος που έχει… σκανδαλίσει όλη την κοινωνία με τις διατάξεις του, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να καταργήσει στην επόμενη αναθεώρηση του συντάγματος.

Πως ο Αλ. Τσίπρας κατέληξε στην επιλογή Παυλόπουλου

Αφού «κάηκε» και κούρασε για καιρό η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, που ακυρώθηκε μόλις την περασμένη Κυριακή λόγω της όψιμης… επανάστασης της αριστερής πτέρυγας (Λαφαζάνης), το κόμμα αιφνιδιάστηκε καθώς βρέθηκε εκτεθειμένο και χρονικά.
Σε ένα ζήτημα μάλιστα που οπωσδήποτε ήταν ειδικό, διότι ήταν ο λόγος που η χώρα σύρθηκε σε εκλογές, το κόμμα όφειλε να έχει «κλειδώσει» πιο σύντομα όλη αυτή την ιστορία.
Όπως και να ‘χει, η υποψηφιότητα Παυλόπουλου ήταν κεραυνός αν αιθρία για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, καθώς χάλασε μέρος του… ενθουσιασμού στους ψηφοφόρους της και όχι μόνο.
Η επιλογή Παυλόπουλου για κάποιους έδωσε το πρώτο – ηχηρό – πλήγμα στο επικοινωνιακό momentum που είχε η κυβέρνηση, καθώς είναι μια επιλογή – που ακόμη και από τη δεξιά… δεξαμενή, δεν θεωρούνταν σε καμιά περίπτωση «αβανταδόρικη».
Τα κυριότερα «πυρά» έρχονται εύλογα από τα… αριστερά, καθώς – σε μια τέτοια συγκυρία – μια πιο προοδευτική επιλογή επίσης θα ψηφίζονταν από τη Βουλή, με τη συνδρομή Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, με την επιλογή Παυλόπουλου, ο κ. Τσίπρας έδωσε την ευκαιρία στο Ποτάμι να βγει από τα… αριστερά, προτείνοντας τον κ. Αλιβιζάτο, τον οποίο ήδη δεσμεύτηκε ότι θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει αρκετό έρεισμα και στην κοινωνία.
Επίσης, τα επιχειρήματα για τη μη ψήφιση του Στ. Δήμα το Δεκέμβριο, ισχύουν – δυστυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ - και για τον κ. Παυλόπουλο, οπότε ο κ. Τσίπρας – και σ’ αυτή την περίπτωση – είναι ολίγον εκτεθειμένος. Ο κ. Παυλόπουλος ήταν σημαίνων στέλεχος της Ν.Δ., είχε υπογράψει σχεδόν όλα τα μνημόνια, ενώ ήταν κορυφαίος υπουργός της 5ετίας διακυβέρνησης Καραμανλή 2004 – 2009!
Σε ότι αφορά το πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στην επιλογή Παυλόπουλου, κάποιες πληροφορίες λένε ότι η πρώτη κρούση έγινε στον Κ. Καραμανλή που παρ’ ότι αρνήθηκε, «έβαλε» την ιδέα – πρόταση για τον έγκριτο συνταγματολόγο.
Κάποιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ο Αλ. Τσίπρας με αυτή την επιλογή κάνει άνοιγμα στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο, που ίσως σηματοδοτεί και τις περαιτέρω προθέσεις του σε κυβερνητικές πολιτικές.
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός διαχωρίζει εμφανώς την πλευρά… Καραμανλή από τη Ν.Δ. του Σαμαρά. Η πλευρά Καραμανλή θεωρείται πιο… μετριοπαθής άλλωστε, περισσότερο κεντρώα, χωρίς ακραίους χαρακτηρισμούς, οπότε εν δυνάμει μπορεί να δώσει βοήθειες στην κάλπη, αν και εφόσον η συγκυρία το φέρει. Άλλωστε, πολλοί δεξιοί που είναι κατά του μνημονίου στράφηκαν προς την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, αγανακτισμένοι από τις πολιτικές Σαμαρά...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης