Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η ειδησεογραφική τηλεοπτική επικαιρότητα με τη ματιά του bankingnews.gr

Η ειδησεογραφική τηλεοπτική επικαιρότητα με τη ματιά του bankingnews.gr
Μπαίνουμε στο πειρασμό να σχολιάσουμε και την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού
Όλοι μας ή οι περισσότεροι είχαμε την αίσθηση ότι ο Σύριζα είχε μια προνομιακή θέση έναντι των πολιτικών του αντιπάλων του σε ότι αφορά την μεταναστευτική πολιτική.
Τα τελευταία γεγονότα ανέδειξαν ότι τα στελέχη του Σύριζα διατύπωναν απόψεις και όχι πολιτική.
Πως μπορεί να θεωρηθεί πολιτική η αποχώρηση των αλλοδαπών από τα κέντρα κράτησης να μπαίνουν σε ένα λεωφορείο και στη συνέχεια να αποβιβάζονται στην πλατεία Ομονοίας.
Αυτές ήταν οι εικόνες που μετέδιδαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί και να θυμίσω ότι βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής άδειας.
Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα λένε είναι διαφορετικό πράγμα να έχεις άποψη και διαφορετικό να έχεις πολιτική που να μπορείς να την εφαρμόσεις.
Δεν θα συμπεριλάβουμε στην προσέγγιση του θέματος την αποστρατεία του υποστρατήγου της Ελληνικής Αστυνομίας που μάλλον βιάζονταν να γίνει αρχηγός.
Έδειξε πρόθυμος να εξυπηρετήσει την σύμβουλο της υπουργού με την γνωστή κατάληξη.
·Η ταλαιπωρία των πολιτών και των ανέργων που πιάνουν πόστο έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να θεωρήσουν το βιβλιάριο ασθενείας δεν έχει προηγούμενο.
Το θέμα δεν δημιουργήθηκε τώρα. Υπήρχε και στην προηγούμενη κυβέρνηση η οποία μάλλον δεν ασχολήθηκε ή δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει.
Το πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο διότι άρχισε η προβολή της ταλαιπωρίας των πολιτών από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.
Η νέα κυβέρνηση καλείται να το αντιμετωπίσει.
Όμως από την περασμένη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης με δηλώσεις σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή έλεγε ότι μόλις πάω στο γραφείο μου θα το τακτοποιήσω.
Την ίδια στιγμή ο έμπειρος διοικητής του ΙΚΑ , μάλλον τώρα το έμαθε το θέμα και έσπευσε να δώσει λύση.
Αναμένουμε λοιπόν τις λύσεις , οι οποίες θα έρθουν μόλις σταματήσουν να προβάλλονται οι εικόνες από τα δελτία ειδήσεων των καναλιών και των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών.
·Μπαίνουμε στο πειρασμό να σχολιάσουμε και την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού.
Παραπέμπεται για κακούργημα διότι δεν εφάρμοσε την Μνημονιακή νομοθεσία που απαγόρευε τις αυξήσεις στις αποδοχές ενώ ο κ. Ζερβός βρήκε φόρμουλα να δώσει λεφτά στα στελέχη του.
Ακόμη ο κ. Ζερβός βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα γιατί τη υπογραφή της συλλογικής σύμβασης με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και παρεχώρησε σάντουιτς στους εργαζόμενους με κόστος 6 ευρώ. Το δικό μας συμπέρασμα ο αντιμνημονιακός στην πράξη αφού μοίραζε αυξήσεις και σάντουιτς «φαγώθηκε» από την αντιμνημονιακή κυβέρνηση του Σύριζα.
Ο κ. Ζερβός θα μπορούσε να είχε αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου για άλλους λόγους και κυρίως ότι χρειάστηκαν να γίνουν αυξήσεις έως 50% στα τιμολόγια ρεύματος από το 2008 μέχρι σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης