Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Γαλούνης (Trading Vectors): Στο 30% η πιθανότητα για άνοδο του ευρώ στα 1,20 δολ προτού οδηγηθεί στο 1 προς 1

tags :
Γαλούνης (Trading Vectors): Στο 30% η πιθανότητα για άνοδο του ευρώ στα 1,20 δολ προτού οδηγηθεί στο 1 προς 1
Θα επενδύαμε σε μετοχές εταιρειών που εφαρμόζουν ρομποτικές μεθόδους και υψηλή τεχνολογία με έμφαση τα ιατρικά μηχανήματα
Βραχυπρόθεσμη άνοδο του ευρώ στα επίπεδα των 1,20 - 1,21 δολαρίων, από όπου και μπορεί να ξεκινήσει η πορεία για το 1 προς 1, διατήρηση του ανοδικού momentum για τον Dow Jones, καθώς και trading σε στενό εύρος για τον χρυσό, προβλέπει ο Μάνος Γαλούνης, Διευθύνων Σύμβουλος της ελληνικής τεχνογνωσίας διεθνούς πλατφόρμας επενδυτικής πληροφόρησης Trading Vectors.

Αναλυτικά, οι προβλέψεις του κυρίου Γαλούνη για τις αγορές έχουν ως εξής:

1) Πως εκτιμάτε την πορεία της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα; Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής με εμφανή τάση να οδηγηθεί προς την περιοχή του 1 προς 1.
Η εμφανώς μειωμένη νομισματική κυκλοφορία του ευρώ στις αγορές αναμένεται σταδιακά να αποκατασταθεί με την υλοποίηση της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ η οποία ουσιαστικά θα αυξήσει την παγκόσμια προσφορά ευρώ.
Βραχυπρόθεσμα, όμως βλέπουμε, με πιθανότητα 30%, μια τεχνική ανοδική αντίδραση του ευρώ προς την περιοχή των 1,20 - 1,21 δολαρίων από όπου και μπορεί να ξεκινήσει η πορεία για το 1 προς 1.
Πέραν άλλωστε από τις τεχνικές παραμέτρους που υποδεικνύει το υπόδειγμα προς την ίδια κατεύθυνση συνηγορούν και τα θεμελιώδη δεδομένα, με τη FED να δίνει τα πρώτα προειδοποιητικά σινιάλα αύξησης των επιτοκίων που εντοπίζονται μέσα στο β εξάμηνο του έτους.

2) Πως βλέπετε την ισοτιμία γιεν - δολαρίου δεδομένου του θετικότερου περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργεί η ιαπωνική οικονομία;
Το γιεν αναμένεται να κινηθεί στο εύρος των 116-122 γιεν ανά δολάριο, ενώ αντίστοιχα η πλατφόρμα μας εκτιμά μια περαιτέρω ισχυροποίηση του γιεν έναντι του ευρώ με την ισοτιμία τους να μπορεί να κινηθεί στο επίπεδο των 125 γιεν ανά ευρώ.

3) Σε ποιες διεθνείς αξίες θα τοποθετούσασταν σε μακροπρόθεσμη βάση;
Θα επενδύαμε σε μετοχές εταιρειών που εφαρμόζουν ρομποτικές μεθόδους και υψηλή τεχνολογία με έμφαση τα ιατρικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται από τους ασθενείς είτε στο νοσοκομείο είτε για οικιακή χρήση.
Και αυτό βασίζεται στην εκτίμηση ότι το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού, που κατοικεί στην Κίνα,θα είναι μετά το 2025 ένας γηράσκων πληθυσμός με αποτέλεσμα οι ανάγκες για ιατρικά προϊόντα και υπηρεσίες να αυξηθούν.
Επίσης σημαντικές υπεραξίες μπορούν να αποκτηθούν από μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

4) Ο δείκτης NIKKEI βρίσκεται κοντά στα υψηλά 15 ετίας, ενώ ο DOW JONES αγγίζει τα ιστορικά υψηλά του. Πως βλέπετε την μελλοντική εικόνα αυτών των δύο βασικών χρηματιστηριακών δεικτών;
Εχει παρατηρηθεί εμπειρικά ότι ο δείκτης Nikkei κινείται αντιστρόφως ανάλογα με την κατεύθυνση των αμερικανικών επιτοκίων.
Έτσι η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω ώθηση στον ιαπωνικό μετοχικό δείκτη ο οποίος και βρίσκεται σε μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι.
Όσον αφορά τον δείκτη Dow Jones, συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδικό momentum παρόλο που αυτό συμβαίνει για πάνω από πέντε χρόνια.
Η κίνηση αυτή ήταν απότοκος της χαλαρής νομισματικής πολιτικής και του συνεπακόλουθου πληθωρισμού που κυριαρχεί στην αμερικανική οικονομία.

5) Ο χρυσός διαπραγματεύεται για αρκετό διάστημα σε στενό περιθώριο διακύμανσης. Πως βλέπετε την εικόνα του τόσο σε θεμελιώδες όσο και σε τεχνικό επίπεδο;
Ο χρυσός δεν ευνοείται από τα θεμελιώδη στοιχεία (αύξηση επιτοκίων, χαμηλός πληθωρισμός) εκτός από περιπτώσεις κρίσιμων γεωπολιτικών εξελίξεων.
Εκτιμούμε ότι το πολύτιμο μέταλλο θα συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε ένα σχετικά στενό εύρος ενώ θα πρέπει πάντοτε να βλέπουμε τον χρυσό και ως νόμισμα και ως εμπόρευμα για να μπορούμε να αναλύουμε πιο αξιόπιστα την πορεία του.
Και ως εμπόρευμα εκτιμούμε τους παράγοντες που επηρεάζουν τη ζήτηση σε κοσμήματα η οποία μετά την περίοδο Δεκεμβρίου - Φεβρουαρίου, όταν και υπάρχει έξαρση της ζήτησης κυρίως από Κίνα και Ιαπωνία, από εδώ και στο εξής αναμένεται μια σταθεροποιημένη πορεία.

6) Συνεργάζεστε με άλλες πλατφόρμες χρηματιστηριακών συναλλαγών και ποια είναι η προστιθέμενη αξία που προσφέρετε στον έλληνα επενδυτή;
Αυτό που λείπει από την ελληνική αγορά είναι η εφαρμοσμένη επενδυτική κατεύθυνση για αποδοτικότερες τοποθετήσεις των ιδιωτών στις ξένες αγορές και κυρίως μάλιστα όσον αφορά το συνάλλαγμα, τον χρυσό αλλα και κάποιους βασικούς μετοχικούς δείκτες.
Εμείς μάλιστα πρόσφατα κλείσαμε μια στρατηγική συμφωνία με άλλη ομοειδή εταιρεία και προσφέρουμε εκπαιδευτικά σενάρια σε όλο το φάσμα των επενδυτών ώστε οι τελευταίοι να εξοικειωθούν με τις καθημερινές κινήσεις στις αγορές συυναλλάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης