Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τι είπε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι περιμένουν οι ψηφοφόροι - Τι πρέπει να γίνει στη χώρα;

Τι είπε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι περιμένουν οι ψηφοφόροι - Τι πρέπει να γίνει στη χώρα;
Οι ψηφοφόροι θέλουν από το Σύριζα να εφαρμόσει το προεκλογικό του πρόγραμμα
Οι πολιτικές εξισώσεις της κυβέρνησης με αριθμητή την προσδοκία και παρανομαστή το άγνωστο
Λοιπόν ποιος θυμάται τι έλεγε ο Σύριζα για την Τρόικα που στη συνέχεια έγιναν θεσμοί.
Αυτό παραμένει ως πρόβλημα μόνο για αυτούς που τα έλεγαν η πλειοψηφία έχει στραμμένη την προσοχή της σε άλλη κατεύθυνση.
Η εικόνα και η φρασεολογία δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και κυρίως των ψηφοφόρων.
Όλα αυτά θα κριθούν αν κριθούν στην ώρα της κάλπης δηλαδή σε 4 χρόνια όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας.
Οι ψηφοφόροι θέλουν από το Σύριζα να εφαρμόσει το προεκλογικό του πρόγραμμα.
Και μπορώ να πω ότι είναι απαίτηση.
Η εφαρμογή του προγράμματος όμως είναι προφανές ότι στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα δεν είναι σε θέση να δώσει το παραμικρό διότι χρειάζεται ακόμη τη χρηματοδότηση των θεσμών.
Έτσι επιστρέφουμε πίσω αναφορικά με το πρόγραμμα και τις απαιτήσεις των ψηφοφόρων η πιο σωστά υποχρεωτικά τίθεται σε στάση αναμονής.
Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει κάθε δικαίωμα να εφαρμόσει ή να κινηθεί προς την κατεύθυνση των υποσχέσεων που έδωσε προεκλογικά.
Το βέβαιο έως σίγουρο είναι ότι οι ψηφοφόροι του Σύριζα δεν πρόκειται να δώσουν βοήθεια στην κυβέρνηση που ίδιοι επέλεξαν διότι την επέλεξαν να τους δώσει πίσω ότι έχασαν τα τελευταία πέντε χρόνια.
Αν ψηφοφόροι του Σύριζα όμως θέλουν να κερδίσουν κάτι, μπορεί να βγουν στις πλατείες και να βροντοφωνάξουν ότι είναι διατεθειμένοι να χάσουν έναν και δύο μισθούς κυρίως για τους υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα διότι του ιδιωτικού δεν ξέρουν πότε πληρώνονται ;
Μόνο έτσι η κυβέρνηση αποκτά διαπραγματευτική υποστήριξη από την ίδια την κοινωνία;
Ο χρυσός κανόνας όμως που επικρατεί στην ελληνική επικράτεια είναι ότι όλοι θέλουν να «παίζουν» με τα λεφτά των άλλων και όχι με τα δικά τους.
Έτσι πάμε στην επόμενη εξίσωση τι πρέπει να γίνει στη χώρα.
Να επανέλθει άμεσα η εμπιστοσύνη στους συντελεστές της οικονομίας και εννοούμε από τον απλό καταναλωτή έως το πιο ισχυρό επενδυτή.
Εκτός από τους πολιτικούς και οι επιχειρηματίες τοποθετούν τα χρήματα τους σε τράπεζες του εξωτερικού διότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ή φοβούνται ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα.
Λοιπόν όλοι θέλουν να κερδίζουν αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν εκ των προτέρων τι είναι διατεθειμένοι να χάσουν;

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης