Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το λόμπι της δραχμής και η Ευρώπη που αλλάζει – Εμείς θέλουμε να είμαστε μέσα;

tags :
Το λόμπι της δραχμής και η Ευρώπη που αλλάζει – Εμείς θέλουμε να είμαστε μέσα;
Η σύμπλευση με την Ευρώπη είναι μονόδρομος για την Ελλάδα - Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με όσους συνεχίσουν τον ακτιβισμό και τα παιχνίδια με το… διάβολο
Το τελευταίο διάστημα από διάφορα εγχώρια κέντρα αμφίβολης υπόστασης και κυρίως αμφίβολης στόχευσης, τα οποία εμφορούνται είτε από το λόμπι της δραχμής είτε από άλλου είδους ψευδείς και ανεδαφικές ιδεοληψίες, καλλιεργείται συστηματικά ένας έντονος αντιευρωπαϊσμός.
Το λόμπι της δραχμής, μια πορνική διαπλοκή μιντιάδων και ανθρώπων με πολλά χρήματα στο εξωτερικό, διαμορφώνουν μια… παράλληλη «πραγματικότητα», κατηγορώντας σκαιότητα συλλήβδην το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Παρουσιάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή την ομοσπονδία κρατών ως μια… λέσχη που ασελγεί ξεδιάντροπα πάνω στους λαούς του Νότου, κατηγορώντας τη γερμανική πλευρά για όλα τα δεινά που μπορεί να αντιμετωπίζουν αρκετές οικονομίες ή κοινωνίες της Ευρωζώνης.
Η Ε.Ε. με όλα τα τρωτά της, με όλα τα λάθη, με όλες τις μεγάλες αρρυθμίες και αδικίες που ασφαλώς έχουν γίνει, είναι ένας λίαν επιτυχημένος θεσμός για τις χώρες που την απαρτίζουν. Γι’ αυτό αυξάνονται άλλωστε και οι χώρες που ζητούν να συμμετέχουν, είτε στην πιο «κλειστή» νομισματική Ένωση είτε ευρύτερα.
Είναι γεγονός ότι η Ευρώπη των λαών και των πολιτισμών, άλλαξε.
Όπως εύστοχα αναφέρει φίλος αναγνώστης «οι περισσότερο ουμανιστικές Αρχές πάνω στις οποίες χτίστηκε το εποικοδόμημα της Ε.Ε. πάνω από τα Εθνικά κράτη σιγά σιγά αλλάζουν και αυτές. Αλλά την κατεύθυνση δεν μπορούμε ακόμη να την αποτυπώσουμε, ίσως να ξαναγίνει η ΕΟΚ που ήταν στην αρχή, ίσως και να μετασχηματιστεί στις Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Όμως, για όλα αυτά οι «Άλλοι» θα αποφασίζουν όλοι μαζί, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο ευνοημένος, θα δέχονται καινούργιους, και πολλοί τρίτοι θα περιμένουν με αγωνία στο προθάλαμο να τους καλέσουν και αυτούς. Ενώ «Εμείς»;
Ευνοημένοι τόσα χρόνια απειλούμε και κοροϊδεύουμε τώρα, χωρίς περίσκεψη και αιδώ, σαν ψευτονταήδες τσαμπατζήδες στο λεωφορείο όταν μας ζητάν να πληρώσουμε το εισιτήριο.
Ας μας κατεβάσουν λοιπόν όλοι μαζί οι άλλοι επιβάτες με μια κλωτσιά στη μέση του πουθενά, και να μείνουμε εκεί κρατώντας σφιχτά τα προικιά μας μην μας τα κλέψουν αυτοί που μας βοήθησαν να τα φτιάξουμε και να έχουν κάποια αξία».

Υ.Γ.: Η Ε.Ε. είναι μια ένωση ασφαλώς ατελής, όντως με κάποιες, ίσως πολλές, αδικίες ή ανορθογραφίες, όμως η Ευρώπη - ως σύνολο - είναι μακράν η περιοχή με τα καλύτερα πολιτεύματα, την περισσότερη κατά το δυνατόν δημοκρατία, τα καλύτερα νοσοκομεία, τη μεγαλύτερη αποδοχή της διαφορετικότητας κ.ο.κ. Χρέος της χώρας μας είναι να διατηρεί ως κόρη οφθαλμού τη σχέση της με την Ευρώπη και κατά το δυνατόν να την ενισχύει διαρκώς. Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα του οίκου της. Οι εχθροί είναι εντός των τειχών... Οτιδήποτε άλλο, θα είναι αυτοκτονία.
Και βεβαίως, η ιστορία θα είναι αμείλικτη με όσους συνεχίσουν τον ακτιβισμό και τα παιχνίδια με το… διάβολο στην… πλάτη της χώρας και του λαού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης