Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πατήσει …γκάζι σύμφωνα με τον επιχειρηματικό κόσμο

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πατήσει …γκάζι σύμφωνα με τον επιχειρηματικό κόσμο
Στελέχη των επιχειρήσεων θέλουν άμεσα να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης
Θετικά διατείνεται η επιχειρηματική κοινότητα με το κλίμα που διαμορφώθηκε στη μίνι Σύνοδο Κορυφής, αλλά δεν φθάνει αυτό !
Στελέχη επιχειρήσεων επιζητούν τη σταθερότητα, που μεταφράζεται σε κυβερνητικές κινήσεις που θα δίνουν ασφάλεια και κυρίως να μη διαμορφώνουν την αβεβαιότητα.
Σήμερα δυστυχώς η ασφάλεια έχει ταυτιστεί με τη δυνατότητα του κράτους να διαθέτει τα χρήματα για την καταβολή των μισθών και των συντάξεων του Δημόσιου Τομέα του επόμενου μήνα.
Είναι εμφανές ότι καμία οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει και να αποδώσει τα προσδοκώμενα όταν οι συντελεστές της δεν γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά της επόμενης ημέρας.
Στελέχη των επιχειρήσεων θέλουν άμεσα να αποκατασταθεί κλίμα εμπιστοσύνης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας. «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο»  είναι οι λέξεις που λένε συνεχώς οι άνθρωποι των επιχειρήσεων.
Η μείωση των εταιρικών πωλήσεων ή μια απρόσμενη φορολογική επιβάρυνση σε μια κατηγορία προϊόντων αλλάζει το σχεδιασμό της εταιρείας και των καταναλωτών που είναι η κινητήριος δύναμη της εσωτερικής αγοράς.
Μέσα σε ένα κακό κλίμα δεν κερδίζει κανένας όλοι χάνουν, επισημαίνουν.
Επιχειρηματίες ζητούν από το οικονομικό επιτελείο να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων όπως αυτές απορρέουν από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Η επιχειρηματική κοινότητα δεν θα κάνει το επόμενο βήμα αν δεν νοιώσει ασφαλής.
Ένα από αυτά είναι η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας για όσο χρόνο θεωρείται αναγκαία.
Μόνο έτσι μπορεί να αρχίσει η επιστροφή των κεφαλαίων που πήγαν στο εξωτερικό ενώ δεν χρειάζονται φορολογικά κίνητρα για την επιστροφή τους.
Η σταθερότητα και οι προσδοκίες για βελτίωση της οικονομίας είναι οι βασικοί άξονες που μπορούν να επαναφέρουν τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στην επανεκκίνηση των εταιρειών και της οικονομίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης