Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

CNBC: Δύσκολο να εκτιμηθεί πότε ακριβώς η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα

CNBC: Δύσκολο να εκτιμηθεί  πότε ακριβώς η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα
Ιούλιος - Αύγουστος... οι κρίσιμοι μήνες για την Ελλάδα
Οι σχέσεις Ελλάδας – Ευρωζώνης εισέρχονται σε νέα περίοδο… επιδείνωσης, υπογραμμίζει το αμερικανικό πρακτορείο CNBC, αναφερόμενο στα τελευταία δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου.
Ειδικότερα, το αμερικανικό δημοσίευμα, διαμηνύει πως οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών διέρχονται μίας νέας περιόδου αβεβαιότητας και επιδείνωσης, ιδίως μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για «σοκ» των Ευρωπαίων από την αποτυχία της Αθήνας να δώσει διευκρινίσεις επί των μεταρρυθμιστικών προτάσεων.
«Σύμφωνα με την FAZ, τα μέλη του Euro Working Group εμφανίστηκαν απογοητευμένα από την απουσία μεταρρυθμιστικού πλάνου εκ μέρους της Ελλάδας» αναφέρει το CNBC.
«Δίχως μεταρρυθμίσεις, η Ευρώπη δεν πρόκειται να εκταμιεύσει την τελευταία δόση του προγράμματος» επισημαίνει το CNBC, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Την ίδια στιγμή, προσθέτει το δημοσίευμα, οι επενδυτές αρχίζουν να ανησυχούν σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.
«Είναι δύσκολο να κρίνουμε πότε ακριβώς η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα» παραδέχεται ο Claus Vistesen, επικεφαλής οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics.
«Η χώρα πρέπει να αποπληρώσει 2,8 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ έως τον Ιούλιο.
Είναι δύσκολο να κρίνουμε εάν η Ελλάδα θα παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της, δίχως την παροχή χρηματικής βοήθειας» συμπληρώνει.
Πάντως, διευκρινίζει πως η ύστατη κρίση για την Ελλάδα θα επέλθει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπου η χώρα θα κληθεί να καταβάλλει χρήματα στην ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης