Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Δεν αξίζει η Ελλάδα να βαθμολογηθεί με selective default για 15 δις rollover του χρέους – Να αυξηθεί η συμμετοχή των ιδιωτών

tags :
 Δεν αξίζει η Ελλάδα να βαθμολογηθεί με selective default για 15 δις rollover του χρέους – Να αυξηθεί η συμμετοχή των ιδιωτών
Αν δεν αυξηθεί η συμμετοχή των ιδιωτών στο rollover  του ελληνικού χρέους και τελικώς όλη η συζήτηση επικεντρωθεί σε 15 δις ευρώ τότε θα καταλήξει σε φιάσκο σε παρωδία και θα ήταν προτιμότερο να μην υλοποιηθεί.

Δηλαδή για 15 δις να υποστεί η Ελλάδα το selective default;
Αν είναι να συγκεντρωθούν 100 δις σε μια τέτοια περίπτωση θα αξίζει το ρίσκο όπως και να παραμείνει για 3-4 ή 5 μήνες σε καθεστώς επιλεκτικές χρεοκοπίας.
Όταν εμφανίσθηκαν οι Γερμανικές τράπεζες και αποκαλύφθηκε ότι μέχρι το 2014 βάζουν στο τραπέζι προς επαναδιαπραγμάτευση προς rollover μόλις 3,2 δις ευρώ ελληνικού χρέους οι μάσκες έπεσαν.
Οι γερμανοί, οι γάλλοι έγκαιρα αποτίναξαν από πάνω τους το ελληνικό χρέος σε αντίθεση με τις ελληνικές τράπεζες που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους συγκριτικά με άλλες τράπεζες και με εξαίρεση την ΕΚΤ και τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες.
Όμως ας είμαστε ρεαλιστές δεν αξίζει για 15 δις ευρώ η Ελλάδα να βαθμολογηθεί με επιλεκτική χρεοκοπία και να μπορεί η κοινωνία, η οικονομία, το τραπεζικό σύστημα σε περιπέτειες για 15 δις ευρώ.
To rollover θα αξίζει μόνο αν αυξηθεί το ποσό που θα εισφερθεί από τους ιδιώτες και θα ξεπερνά τα 50 δις ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης