Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το Marshall Wace βλέπει πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου και σορτάρει Εθνική αλλά η Goldman Sachs κρατάει τις long θέσεις…

 Το Marshall Wace βλέπει πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου και σορτάρει Εθνική αλλά η Goldman Sachs  κρατάει τις long θέσεις…
Σαφή θέση για την πορεία της αγοράς έχει πάρει το Hedge funds Marshall Wace το οποίο προβλέπει περαιτέρω σημαντική πτώση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, τονιζόταν πρόσφατα και επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση αυτή από την γενικότερη επενδυτική στάση του hedge funds.

Μετά το Fortelus το οποίο έλαβε μεγάλες short θέσεις στην Ελλάδα και κατά βάση βγήκε κερδισμένο καθώς είχε φθάσει να διαθέτει 7,5 εκατ μετοχές short σε Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank το hedge funds Marshall Wace αυξάνει συνεχώς τις short θέσεις στην Εθνική στα 1,1 εκατ μετοχές.
Πληροφορίες που κυκλοφορούν ως διαρροές δίνουν συγκεκριμένες τιμές στόχους για τις τράπεζες και ειδικά για την Εθνική στα 4 ευρώ με 3,80 ευρ, χωρίς να αποκλείονται και τα 3,5 ευρώ  αλλά δεν είναι σαφές αν αποτελούν παραπλάνηση για κερδοσκοπία ή πραγματικό στόχο.
Όμως το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι οι short θέσεις έχουν αυξηθεί εσχάτως στις τραπεζικές μετοχές και η εξέλιξη αυτή δεν είναι θετική δεν είναι ενθαρρυντική.
Υπάρχει μεγάλη μερίδα επενδυτών που ποντάρει ή πιστεύει ότι οι τραπεζικές μετοχές θα υποχωρήσουν χαμηλότερα.
Από την πλευρά της η Goldman Sachs ενώ ξεκίνησε να πουλάει μετοχές της Εθνικής πρόσφατα σταμάτησε ένδειξη ότι ακόμη τηρεί στάση αναμονής στο μεγάλο χαρτοφυλάκιο μετοχών που διαθέτει των ελληνικών τραπεζών και ειδικά της Εθνικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης