Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Που είναι η Αριστερά της Ευθύνης; Ενώ βλέπουμε την Αριστερά της Eξουσίας;

Που είναι η  Αριστερά της Ευθύνης; Ενώ βλέπουμε την Αριστερά της Eξουσίας;
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πολιτικό
Οι εικόνες οι βραδινές, όπως και οι πρωινές μπροστά από τα ΑΤΜs με τις ουρές των πολιτών να περιμένουν υπομονετικά να σηκώσουν τα τελευταία τους ευρώ, δημιουργήθηκαν μετά την απόφαση της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας όταν είπε ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.
Τι έλεγαν οι απλοί άνθρωποι που περίμεναν στην ουρά και πάντα με την προσδοκία ότι θα έφθαναν έγκαιρα.
Ορισμένοι έλεγαν ότι η κίνηση του πρωθυπουργού ήταν ευφυέστατη, ενώ κάποιοι άλλοι είπαν ότι δεν ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογούσε και υπήρξαν και αυτοί που ανέφεραν ότι …πέταξε την μπάλα στην εξέδρα.
Η κατάσταση είναι κρίσιμη γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει στον ελληνικό λαό ποια θα είναι η επόμενη ημέρα όταν η κάλπη αναδείξει το ΟΧΙ, ενώ ο πρωθυπουργός στο στάδιο του διάγγελμά του είπε ότι θα σεβαστεί το ΝΑΙ, ενώ απέφυγε να πάρει θέση στο ΟΧΙ.  
Πράγματι επιστρατεύουμε όση λογική διαθέτουμε για να ... διαβάσουμε που στοχεύει η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ανεπιφύλακτα μας βγάζει στο μονοπάτι της δραχμής.
Δηλαδή στην επιστροφή της χώρας στο δικό της εθνικό νόμισμα.
Η εξέλιξη αυτή θα συνοδευτεί με γερές δόσεις φτώχειας δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος με διδακτορικό για να το κατανοήσεις.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πολιτικό.
Γιατί δεν λέει ο ΣΎΡΙΖΑ όπως και οι βουλευτές που μίλησαν στη Βουλή με την ευκαιρία συζήτησης για το επικείμενο δημοψήφισμα, τι θα συμβεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015.
Ποιά θα είναι η κατάσταση στη χώρα ;
Στο ενδεχόμενο όμως να αναδειχθεί το ΝΑΙ που το θεωρούν δύσκολο, ο πρωθυπουργός θα το αποδεχθεί και θα εργασθεί για την υλοποίησή του.
Γνώρισα Αριστερούς που με άφησαν να καταλάβω ότι είχαν υψηλά το αίσθημα της ευθύνης για όσα έλεγαν και ήταν σε θέση να τα υπερασπιστούν δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους για έναν ιερό σκοπό.
Οι Αριστεροί του σήμερα όπως αυτοί προσδιορίζονται θέλουν την καρέκλα και την εξουσία αλλά εμφανίζονται αδύναμοι να σηκώσουν τα βάρη της χώρας.
Τι κάνουν τα μεταφέρουν στις πλάτες του λαού.
Γιατί να ξέρει ο πολίτης τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα αν το αποτέλεσμα είναι ΟΧΙ.
Κυρίες και Κύριοι της Αριστεράς πείτε πόσο φτωχή θα γίνει η χώρα μας , και γιατί πρέπει να περάσει από μία νέα φτώχεια το 2015 και κυρίως  ποιο  θα είναι το μέλλον της χωρίς το ευρώ.  
Κλείνοντας οφείλω να υπερασπιστώ τους ανθρώπους που περίμεναν υπομονετικά να βγάλουν χρήματα από τα ATMs.
Είναι άνθρωποι της καθημερινότητας που προσπαθούν να διαχειριστούν μόνοι τους την κατάσταση.  
Να σημειωθεί ότι δεν πήγαν νωρίτερα στις τράπεζες, όπως έκαναν κάποιοι …πατριώτες, αλλά πήγαν την τελευταία στιγμή διότι ένοιωσαν  ότι το πρόβλημα των μεγάλων και των ισχυρών έφθασε στην δική τους πόρτα με τη  μορφή των capital controls.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης