Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Στις 27/9 οι εκλογές – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την δυναμική του – Χρυσή Αυγή και Λαφαζάνης ενισχύονται

tags :
Στις 27/9 οι εκλογές – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την δυναμική του – Χρυσή Αυγή και Λαφαζάνης ενισχύονται
Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2015 θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα όπως όλα δείχνουν καθώς η διαδικασία των διερευνητικών εντολών ματαιώνει τα σχέδια για εκλογές 20/9.
Το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Αυγούστου θα δημοσιευθούν οι δύο πρώτες δημοσκοπήσεις ενώ αρχές Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει την δημοσκόπηση το bankingnews.gr
Από τις ενδείξεις που υπάρχουν ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει μια σοβαρή αλλοίωση στην δυναμική του καθώς ενώ δημοκοπικά άγγιζε το 40% τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατο να πετύχει αυτοδυναμία, αποτελεί μη ρεαλιστικό στόχο και πλέον προτεραιότητα είναι να μειώσει τις διαρροές προς το κόμμα Λαφαζάνη την Λαϊκή Ενότητα.
Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν στην ΔΕΘ στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης για να αλλάξουν το κλίμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτο κόμμα – και αυτή η παράμετρος δεν θα αμφισβητηθεί μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών - .
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως έχει απογοητεύσει μέσα σε 7 μήνες πέταξε στο καλάθι των αχρήστων ότι πρέσβευε, άλλαξε σε ένα ευρωπαϊκό αριστερό κόμμα αλλά η απίστευτη μετάλλαξη του έχει μουδιάσει τους ψηφοφόρους.
Το επιχείρημα ότι διαπραγματεύτηκε σκληρά αρχίζει να ξεθωριάζει γιατί…υπάρχει και ένα άλλο επιχείρημα ποιο ήταν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.
Για τα συμφέροντα των πολιτών ήταν καταστροφική η διαπραγμάτευση και αυτό το ξέρει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Το επιχείρημα ότι μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα το μνημόνιο είναι ένας μύθος καθώς ποτέ η αριστερά δεν εφάρμοσε μνημόνιο ενώ μέχρι πρότινος ήθελε να το…σκίσει.
Ο Τσίπρας θα εμφανιστεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας το αφήγημα της προοπτικής διάσωσης της Ελλάδος….αλλά αν αναλογιστεί κανείς την βάση εκκίνησης που είναι δραματικά χειρότερη….οι προσδοκίες απλά ελαχιστοποιούνται.
Το τρίτο μνημόνιο δεν αποτελεί ελπίδα γιατί στηρίζεται στην ίδια συνταγή, στο ίδιο μείγμα αποτυχίας που υποχρέωσαν την Ελλάδα να συμφωνήσει δεύτερο μνημόνιο γιατί απέτυχε το πρώτο μνημόνιο και χρειάστηκε και τρίτο μνημόνιο γιατί απέτυχε το δεύτερο μνημόνιο.
Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τέταρτο μνημόνιο….αλλά αυτό κανείς ακόμη δεν το αναφέρει…
Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα έχει ξεθωριάσει, δεν έχει την δυναμική της αλλαγής…αλλά μετά τον εξευτελιστικό συμβιβασμό απλά θα εφαρμόσει το μνημόνιο.
Η δεύτερη ευκαιρία που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμπεριέχει και την τιμωρία, θα μειωθούν τα ποσοστά του ως παραδειγματισμός στην αποτυχία.
Επί 7 μήνες δεν πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και το γνωρίζει η ηγεσία και τα στελέχη και σίγουρα το γνωρίζει η κοινωνία.

Κερδισμένος ο Λαφαζάνης

Το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη η Λαϊκή Ενότητα θα είναι επίσης μεγάλος κερδισμένος σε αυτές τις εκλογές γιατί ξεκινάει από το μηδέν και μάλλον μπορεί να ξεπεράσει και το 5%.
Αναφέρονται πολλά ποσοστά από 4% έως 7% αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι θα κινηθεί πάνω από 5%.
Για ένα κόμμα που έχει ως βάση την κατάργηση του μνημονίου, ακόμη και την έξοδο από το ευρώ τα ποσοστά αυτά θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά.
Ο Λαφαζάνης κερδίζει κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλο μέρος των βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας ήταν πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης, κερδίζει και από το ΚΚΕ και γενικώς από τα αριστερά εξωκοινοβουλευτικά κόμματα.
Το ΛΑΕ (Λαϊκή Ενότητα) θα είναι από τα κερδισμένα κόμματα της νέας βουλής.

Αυξάνει τα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει από μια αφετηρία 7,5% έναντι 6,28% που είχε λάβει στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 χωρίς αναγωγή.
Αυτό σημαίνει ότι με αναγωγή θα μπορούσε να φθάσει στο 8,5% ίσως και να προσεγγίσει το 9%.
Οι εκτιμήσεις που θέλουν διψήφιο ποσοστό μάλλον είναι υπεραισιόδοξες.
Με βάση σοβαρές ενδείξεις η Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι κερδίζει
Α)Από το γεγονός ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν αποφυλακιστεί.
Το κόμμα έχει παρουσία, παρ΄ ότι ακόμη επικοινωνιακά είναι αποκλεισμένο κόμμα.
Β)Η καθαρά αντιμνημονιακή στρατηγική της Χρυσής Αυγής λειτουργεί υπέρ του κόμματος ενώ η προπαγάνδα περί νεοναζιστών πλέον έχει πλέον πλήρως ξεθωριάσει.
Οι συνεχείς επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν ότι ήταν σενάρια φαντασίας – που σκόπιμα ορισμένοι διακινούσαν – ότι Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κλείσει deal.
Γ)Οι δραματικές εξελίξεις με το μεταναστευτικό προκαλεί ανησυχία στους έλληνες, οι οποίο από την μια θέλουν να δώσουν διέξοδο σε κατατρεγμένους πολίτες άλλων χωρών αλλά από την άλλη ανησυχούν για την ασφάλεια στις τοπικές κοινωνίες.
Ήδη στα νησιά η κατάσταση είναι οριακή και εύκολα μπορεί να τεθεί εκτός ελέγχου.
Δ)Η Χρυσή Αυγή έχει αποκτήσει διεισδυτικότητα στον αγροτικό τομέα.
Για τους λόγους αυτούς η Χρυσή Αυγή θα βγει κερδισμένη από τις επερχόμενες εκλογές και αυτό είναι βέβαιο.
Εταιρίες δημοσκοπήσεων αναφέρουν ότι η Χρυσή Αυγή θα ενισχύσει τα ποσοστά της με μεγάλη βεβαιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης