Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πως η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει διδάγματα στην Ιταλία και την Ισπανία...- Γιατί το ελληνικό πρόγραμμα αποτυγχάνει...

tags :
Πως η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει διδάγματα στην Ιταλία και την Ισπανία...- Γιατί το ελληνικό πρόγραμμα αποτυγχάνει...
Πως η ελληνική περίπτωση μπορεί να προσφέρει διδάγματα στην Ιταλία και την Ισπανία, που δέχονται τώρα τη σφοδρή κερδοσκοπική επίθεση των αγορών, όπως ακριβώς και η Ελλάδα πριν από ένα χρόνο;
Στο ερώτημα αυτό επιχειρούν να απαντήσουν με άρθρο τους στο Bloomberg οι κ.κ.Η. Παπαϊωάννου (Dartmouth College, Harvard) και Δ. Βαγιάνος (London School of Economics).
Η Ιταλία και η Ισπανία είναι σε θέση να σταθεροποιήσουν τις οικονομίες τους; ΕΕ και ΕΚΤ είναι σε θέση να έχουν ρόλο καταλύτη στις όποιες επικείμενες εξελίξεις;
Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν έχει κατορθώσει να επιτύχει όλους του τους στόχους... "Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια βαθύτερη του αναμενομένου ύφεση, ενώ ο στόχος για τα έσοδα του κρατικού προύπολογισμού εμφανίζεται διαρκώς μη επιτεύξιμος. Η πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων εμφανίζει ενδείξεις επιβράδυνσης", επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
"Ύφεση και μέτρα λιτότητας σηματοδοτούν μια αλήθεια... ότι το προγραμμα της Ελλάδας αποτυγχάνει... "
"Η τρόικα πρέπει να εστιάσει περισσότερο στην πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και λιγότερο στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις...",αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κ.κ. Βαγιάνος και Παπαϊωάννου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης