Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο Α. Τσίπρας διαλέγει… αντίπαλο στην τελική ευθεία της κούρσας για την προεδρία της ΝΔ

Ο Α. Τσίπρας διαλέγει… αντίπαλο στην τελική ευθεία της κούρσας για την προεδρία της ΝΔ
Μόνο αδιάφορη δεν είναι η Κουμουνδούρου για το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης στη Νέα Δημοκρατία
Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η… ευχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε στον κ. Μεϊμαράκη να είναι αυτός με τον οποίο θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί για το καλό του τόπου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η αναφορά του πρωθυπουργού προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, ωστόσο είναι γεγονός ότι μόνο αδιάφορη δεν είναι η Κουμουνδούρου για το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης στη Νέα Δημοκρατία.
Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ενδεχόμενη επικράτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, τον οποίο κέρδισε στην εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου με 7,5 μονάδες διαφορά, παρά τη δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Μεϊμαράκης εκπροσωπεί το παλιό κομματικό κατεστημένο στη συνείδηση του μέσου ψηφοφόρου και δεν μπορεί να «κοντράρει» το φρέσκο πρόσωπο του πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να κρατήσει τα ποσοστά της ΝΔ σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.
Όσον αφορά την περίπτωση του Άδ. Γεωργιάδη, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ εκπροσωπεί ένα περιορισμένο κοινό ψηφοφόρων και εκτιμάται ότι δεν είναι σε θέση να «τραβήξει» τους ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Δημοκρατία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κουβαλάει» το βάρος του ονόματός του, ενώ έχει συνδεθεί με φιλελεύθερες πολιτικές και απολύσεις στο δημόσιο.
Ωστόσο η εικόνα είναι πολύ διαφορετική όσον αφορά την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος επιχειρείται να παρουσιαστεί ως «αντι – τσίπρας».
Πρόκειται για έναν νέο πολιτικό, άφθαρτο, με σημαντικά ερείσματα στην κοινωνία, ο οποίος δεν δίστασε να συγκρουστεί με τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά αλλά και να αγνοήσει τις αντιρρήσεις του Κώστα Καραμανλή για την υποψηφιότητά του.
Τα παραπάνω χαρακτηριστικά τον καθιστούν έναν υπολογίσιμο αντίπαλο για τον Αλέξη Τσίπρα.
Ωστόσο ερωτηματικό παραμένει η αντίδραση της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση επικράτησής του, καθώς δεν ελέγχει τον κομματικό μηχανισμό και δεν θα είναι παρών στις κοινοβουλευτικές μάχες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης