Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η ΝΔ πρέπει να έχει αρχηγό από την πρώτη Κυριακή! - Οι εκλογές μπορούν να αναδείξουν τις παθογένειες του κόμματος

Η ΝΔ πρέπει να έχει αρχηγό από την πρώτη Κυριακή! - Οι εκλογές μπορούν να αναδείξουν τις παθογένειες του κόμματος
Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και η δεύτερη συνεχή ήττα της Νέας Δημοκρατίας μας εμφανίζει ότι η ηγεσία του κόμματος έχασε κάθε επικοινωνία με τις πλατιές λαϊκές μάζες
Μπροστά στη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της είναι πιθανό να βρεθεί η Νέα Δημοκρατία.
Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός καθώς το μέγα ζητούμενο είναι η συμμετοχή των νεοδημοκρατών και των φίλων της παράταξης που θα προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία.
Η Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 μπορεί να φέρει στο φως όλες τις παθογένειες της παράταξης και κυρίως να αναδείξει ότι την ανανέωση του κόμματος την επέβαλε ο ίδιος ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας επιλέγοντας την αποχή.
Πρόκειται για τον πιο καθοριστικό παράγοντα.
Να σημειωθεί ότι στις πρόσφατες εθνικές εκλογές η αποχή έφθασε στο 45%.
Ποιο θα είναι το ποσοστό της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία του προέδρου της ΝΔ.
Το Σεπτέμβριο του 2015 ο αριθμός των πολιτών που ψήφισε τη ΝΔ ανήλθε σε 1.526.205 έναντι 1.718.694 τον Ιανουάριο του 2015.
Αν διατηρηθούν τα ποσοστά της αποχής στο 50% ο αριθμός των πολιτών που θα προσέλθει στις κάλπες της Κυριακής 22 Νοεμβρίου θα φθάσει στις750.000.
Πρόκειται για το καλό σενάριο.
Όμως γιατί να πάει ο νεοδημοκράτης στις κάλπες όταν ξέρει εκ των προτέρων ότι η ζωή του δεν θα γίνει καλύτερη με την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.
Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και η δεύτερη συνεχή ήττα της Νέας Δημοκρατίας μας εμφανίζει ότι η ηγεσία του κόμματος έχασε κάθε επικοινωνία με τις πλατιές λαϊκές μάζες.
Μπορεί ο νεοδημοκράτης ψηφοφόρος της μεσαίας τάξης και ο απλός εργαζόμενος να επιλέξει την αποχή στην εκλογική διαδικασία θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα στο κόμμα του που πίστευε αλλά δεν τον προστάτεψε;
Το σύνολο σχεδόν των νεοδημοκρατών θεωρεί ότι η χώρα χρεοκόπησε διότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκανε διαπραγμάτευση.
Στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε διαπραγμάτευση ήρθε το 3ο Μνημόνιο το οποίο περιλαμβάνει όσα δεν έγιναν στο 1ο και στο 2ο.
Μέσα σε αυτό το κλίμα που περιγράφουμε οι τέσσερις υποψηφιότητες είναι παρά πολλές για την κρίσιμη στιγμή που βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το στέλεχος της ΝΔ και πρώην υπουργός κ. Νίκος Δένδιας διατύπωσε την άποψη ότι έπρεπε να προηγηθεί μια συζήτηση για τη φυσιογνωμία της παράταξης από τη εκλογή του προέδρου.
Η νέα ηγεσία του κόμματος είναι βέβαιο ότι θέλει να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Το ζητούμενο είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν της έκανε το χατίρι και προτίμησε τον νεοφώτιστο Αλέξη Τσίπρα να τον βγάλει από την τραγική και δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα και η καθημερινή του ζωή.
Ένα είναι βέβαιο ότι με την καταψήφιση των νομοσχεδίων με τους εφαρμοστικούς νόμους από τη Νέα Δημοκρατία δεν θα κερδίσει τα προσδοκώμενα.
Ο ελληνικός λαός προτιμά τα κόμματα που θα τον οδηγήσουν στην έξοδο από το τούνελ ενώ δεν ξεχνά ότι μπήκε στο τούνελ της κρίσης από την κακοδιαχείριση που έκαναν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ.
Οι τέσσερις υποψηφιότητες είναι καλές για τη Δημοκρατία αλλά μπορούν να αποβούν μοιραίες για τη Νέα Δημοκρατία.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης