Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μαύρο το μέλλον της ΝΔ - Μια ακόμα ήττα απέναντι στον Τσίπρα μετά το εκλογικό φιάσκο

tags :
Μαύρο το μέλλον της ΝΔ - Μια ακόμα ήττα απέναντι στον Τσίπρα μετά το εκλογικό φιάσκο
Δύσκολο να επουλωθούν τα τραύματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Σε πλήρη εξέλιξη είναι στη ΝΔ η επιχείρηση να πέσουν οι τόνοι της εμφυλιοπολεμικής αντιπαράθεσης τουλάχιστον έως ότου διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου.
Το «σήμα» έστειλαν ο κ.Μεϊμαράκης, ο οποίος παραιτήθηκε από την προεδρία, ο κ.Παπαμιμίκος, ο οποίος αποχώρησε από την ΚΕΦΕ αλλά και το συναινετικό κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, από όπου και τονίστηκε η ανάγκη να παραμείνει το κόμμα ενωμένο.
Αναμφίβολα πρόκειται για μια ύστατη προσπάθεια προκειμένου να μη σπάσει το ραγισμένο γυαλί.
Αλλά το εγχείρημα δεν είναι σίγουρο ότι θα πετύχει.
Την ώρα που οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ τάσσονται υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες – το αργότερο μέσα σε δύο εβδομάδες – προκειμένου να ξεχαστεί το συντομότερο δυνατόν το «φιάσκο» της Κυριακής, κάποιοι ζητούν την αναβολή των εκλογών και τη διεξαγωγή ενός τακτικού συνεδρίου, άλλοι κάνουν λόγο ακόμα και για σαμποτάζ, άλλοι γκρινιάζουν για την ηχηρή απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, Κ.Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά ενώ το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, Γ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι δεν φοβάται αλλά βλέπει διάσπαση.
Μέσα σε αυτό το χαοτικό σκηνικό, επιχειρείται πλέον η ΝΔ να πορευτεί με συναινετικούς τόνους στην εκλογή του νέου προέδρου της.
Αλλά η επόμενη ημέρα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προμηνύεται «μαύρη».
Το κακό σε γενικές γραμμές έχει γίνει για τη ΝΔ, η οποία εδώ και τουλάχιστον τέσσερις ημέρες διατηρείται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με τον πλέον αρνητικό τρόπο.
Η ΝΔ ζει ίσως την χειρότερη περίοδο της μετά τη μεταπολίτευση.
Μια και μετά τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας, στην οποία έχει περιέλθει εδώ και περίπου έναν χρόνο, κατά τον οποίο δεν έκανε ουσιαστική αυτοκριτική για τα αίτια των τριών διαδοχικών χαμένων εκλογών, έχασε κάθε επαφή με την κοινωνία και οι υποψήφιοι πρόεδροι της αρνήθηκαν όχι μόνο να συζητήσουν αλλά και να συναντηθούν, πλέον είναι αντιμέτωπη με την πλήρη πολιτική απαξίωση.
Το μήνυμα που εστάλη στην κοινωνία τα τελευταία 24ωρα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι αδυνατεί να σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα και κυρίως να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στην ανάγκη πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας που έχει η χώρα.
Η ζημιά που έχει υποστεί η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες θα αργήσει να επουλωθεί, ακόμα και αν αυτά που έπονται, εξελιχθούν με τον πλέον θετικό και κυρίως ενωτικό τρόπο.
Η ΝΔ έχασε μια ακόμα «χρυσή ευκαιρία» να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση Τσίπρα σε μια περίοδο που αυτή είναι αντιμέτωπη με τεράστια προβλήματα.
Και κατάφερε αντί να κερδίσει πολιτικούς πόντους, να βυθιστεί ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια και στις πολιτικές της αδυναμίες.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης