Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το deal Alpha – Eurobank χαλάει προσωρινά το σχέδιο διάλυσης της αγοράς - Έρχεται άνοδος 30% -35% στο ΧΑ και στις τραπεζικές μετοχές και μετά πάλι πτώση…..

  Το  deal Alpha – Eurobank χαλάει προσωρινά το σχέδιο διάλυσης της αγοράς -  Έρχεται  άνοδος 30% -35%  στο ΧΑ και  στις τραπεζικές μετοχές και μετά πάλι πτώση…..
Η δραματική μονότονη κατακρήμνιση των τραπεζών στο ελληνικό χρηματιστήριο ανακόπτεται.
Οι τραπεζικές μετοχές είχαν στην κυριολεξία απαξιωθεί.  
Πλέον μπορεί να αποκαλυφθεί ότι αν δεν συμφωνούσαν Alpha bank με την Eurobank να συγχωνευθούν ώστε να αλλάξει το κλίμα στο ΧΑ για να ανακοπέι η κατεδάφιση της αγοράς το σχέδιο ενός πολύ ισχυρού λόμπι ξένων χαρτοφυλακίων  θα ολοκληρωνόταν μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες.

Το σχέδιο το οποίο στηρίχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από ξένους ήθελε το σύνολο των τραπεζικών μετοχών να υποχωρούν έως 30%-35%  από τα τρέχοντα επίπεδα δηλαδή ο γενικός δείκτης στις 550 μονάδες και σε αυτά τα επίπεδα θα καθόριζαν οι ξένοι το πώς θα προσδιοριστεί η αξία του πλούτου της χώρας και πως θα μοιραστεί.
Το σχέδιο ήταν -  απλά και κατανοητά -  μετά την ισοπέδωση των μετοχών το ξεπούλημα των ελληνικών assets. Το σχέδιο αυτό αναιρείται για την ώρα για να επανέλθει σε επόμενη φάση.
To deal Alpha με Eurobank θα ανακόψει την πτώση θα αποτρέψει την χρηματιστηριακή καταστροφή των τραπεζών και του χρηματιστηρίου.
Τα ερωτήματα είναι 2 κατά βάση
1)Πόσο ανοδικά μπορεί να κινηθεί το ελληνικό χρηματιστήριο
2)Το deal αλλάζει την τάση από καθοδική σε ανοδική στο ελληνικό χρηματιστήριο;
Με βάση ενδείξεις καθώς μόνο ενδείξεις υπάρχουν θα υπάρξει μια άνοδος της τάξης του 30% με 35% στον γενικό δείκτη.
Αυτό σημαίνει ΧΑ από 880 μονάδες στις 1200 μονάδες με μέγιστο 1350 μονάδες.
Αναλογικά και οι τραπεζικές μετοχές άνοδος 35%.
Όταν οι στόχοι επιτευχθούν το πιθανότερο σενάριο θα είναι να γυρίσει εκ νέου πτωτικά το ΧΑ καθώς η τάση παραμένει πτωτική.
Ωστόσο μια σημαντικότατη επισήμανση. Η άνοδος αυτή θα επιβεβαιωθεί μόνο αν αποδειχθεί ότι το deal Alpha – Eurobank έχει ουσία.
Αν αποδειχθεί ότι πραγματοποιήθηκε μόνο και μόνο για να μην κρατικοποιηθούν οι δύο τράπεζες και δεν έχει άλλη προοπτική τότε γρήγορα θα ξεθωριάσει το σκηνικό ανόδου που πάει να στηθεί και οι τιμές στόχοι που παρουσιάζονται παρακάτω δεν θα επιβεβαιωθούν.....

Πιθανή ανοδική αντίδραση των τραπεζικών μετοχών

Τράπεζες

Τρέχουσα 26/8/11

Πιθανή κίνηση

Εθνική

2,78 ευρώ

3,8 -4 ευρώ

Alpha

1,90 ευρώ

2,6 -2,8 ευρώ

Eurobank

1,73 ευρώ

2,5 2,7 ευρώ

Πειραιώς

0,56 ευρώ

0,80 -0,90 ευρώ

Κύπρου

1,16 ευρώ

1,40 -1,5 ευρώ

Marfin

0,29 ευρώ

0,45 -0,5 ευρώ

ATE Bank

0,55 ευρώ

0,75 -0,80 ευρώ

TT

1,05 ευρώ

1,40-1,50 ευρώ

Οι τιμές στόχοι στόχοι δεν αποτελούν προτροπή για αγορά αλλά μόνο πηγή ενημέρωσης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης