Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στη ΝΔ – Ξορκίζουν το φιάσκο του Νοεμβρίου, «κλειδί» η συμμετοχή

tags :
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στη ΝΔ – Ξορκίζουν το φιάσκο του Νοεμβρίου, «κλειδί» η συμμετοχή
Η συμμετοχή θα κρίνει εν πολλοίς την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου έχει εισέλθει η ΝΔ.
Το πρώτο μεγάλο «αγκάθι» αυτό της διαδικασίας των εκλογών φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν.
Το ίδιο το κόμμα διαβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο πως η γενική δοκιμή που έγινε στο σύστημα την Κυριακή ήταν επιτυχής (παρά τα κάποια μικροπροβλήματα) και ότι το «φιάσκο» του Νοεμβρίου δεν πρόκειται να επαναληφθεί.
Συνεπώς το βλέμμα όλων στο κόμμα στρέφεται στο δεύτερο μείζον ζήτημα.
Στο πόσοι δηλαδή πολίτες θα εμφανιστούν στις κάλπες για να ψηφίσουν.
Η συμμετοχή θα είναι πραγματικά το «κλειδί» τόσο για την ανάδειξη του νέου προέδρου όσο και για την επόμενη ημέρα της ΝΔ.
Δεν είναι μόνο ότι η αυξημένη συμμετοχή θα δώσει τη δυνατότητα στη ΝΔ να αποπληρώσει κανονικά την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών της (απαιτούνται τουλάχιστον 300.000 ψηφοφόροι για να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του κόστους).
Είναι κυρίως ότι μια αυξημένη συμμετοχή θα δώσει στη νέα ηγεσία την απαιτούμενη «νομιμοποίηση» για να προχωρήσει.
Είναι αυτή που θα βάλει τέλος στα όποια σενάρια περί αμφισβήτησης του νέου προέδρου, είναι αυτή που θα κλείσει οριστικά και αμετάκλητα τις ανησυχίες για την ενότητα του κόμματος.
Η συμμετοχή των ψηφοφόρων είναι αυτή που θα δώσει την ελπίδα στα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμα ως προς το πολιτικό τους παρόν και μέλλον.
Μια και θα δείξει ότι η ΝΔ είναι ένας πολιτικός οργανισμός, ο οποίος παρά τις διαδοχικές εκλογικές ήττες που έχει υποστεί, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και τις απογοητεύσεις που βιώνει, παραμένει ζωντανός και ότι έχει λόγο ύπαρξης στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.
Θα δείξει επιπλέον ότι η ΝΔ δεν έχει απολέσει τελείως την επαφή της με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της, με τον κόσμο της, με την κοινωνία.
Οι επόμενες ημέρες είναι πραγματικά καθοριστικές για τη ΝΔ.
Θα πρέπει τα στελέχη, ο μηχανισμός και ιδίως οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία να κάνουν ότι είναι απαραίτητο τα επόμενα 24ωρα προκειμένου να δημιουργήσουν ένα «ρεύμα» προς την κάλπη.
Αυτό το «ρεύμα» άλλωστε θα καθορίσει εν πολλοίς και το τι ακολουθεί την 20η Δεκεμβρίου.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης