Απόψεις - Άρθρα

Η μάχη στη Βουλή για το ασφαλιστικό το πρώτο καθοριστικό «στοίχημα» για τον Κ. Μητσοτάκη

tags :
Η μάχη στη Βουλή για το ασφαλιστικό το πρώτο καθοριστικό «στοίχημα» για τον Κ. Μητσοτάκη
Οι προτάσεις της ΝΔ κρίνουν και το… momentum του νέου προέδρου της
Το αποτέλεσμα της χθεσινής αναγνωριστικής και εθιμοτυπικής συνάντησης των Τσίπρα – Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο.
Ουσιαστικά αποτέλεσε τον προάγγελο της πολύ σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης της ερχόμενης εβδομάδας με την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό.
Εκεί άλλωστε μετατοπίζεται και εντοπίζεται το ενδιαφέρον.
Η ΝΔ έχει διαμηνύσει ότι δεν προτίθεται να παράσχει την παραμικρή στήριξη ή συναίνεση στα κυβερνητικά σχέδια και ιδιαίτερα στα «καυτά θέματα», όπως είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό των αγροτών, η διοικητική μεταρρύθμιση κοκ.
Ωστόσο, η κριτική αυτή στάση ανεβάζει στα ύψη και τις προσδοκίες για τον κ.Μητσοτάκη.
Διότι είναι προφανές πως για να περάσει το μήνυμα ότι η ΝΔ μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση και λύση απέναντι στην κυβέρνηση, θα πρέπει να παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις.
Οι οποίες θα πρέπει να αξιόπιστες και ρεαλιστικές πρώτα από όλα στα μάτια της τρόικας.
Γεγονός που με τη σειρά του συνεπάγεται πως δεν μπορεί να περιέχουν ευχολόγια και «χαϊδέματα αυτιών» στο εσωτερικό ακροατήριο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εξέλιξη της δυναμικής που έχει αναπτύξει η ΝΔ μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρία της.
Αυτό είναι και το πρώτο – και ενδεχομένως – κυριότερο «στοίχημα» του κ.Μητσοτάκη.
Διότι από τη στιγμή που έχει το momentum και υποστηρίζει πως η «κυριαρχία» Τσίπρα έχει αρχίσει ήδη να ανατρέπεται, θα πρέπει και αυτός να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία πως έχει θέσεις, άποψη, στρατηγική και προτάσεις για τα κρίσιμα θέματα της χώρας και της κοινωνίας.
Θα πρέπει δηλαδή, και πέρα από την όποια αντιπολιτευτική κριτική, να δώσει το δικό του πολιτικό «στίγμα», το δικό του πολιτικό «αφήγημα».
Σε περίπτωση που ο κ.Μητσοτάκης δεν διατυπώσει ξεκάθαρα τις βασικές γραμμές της πρότασης του ή παραπέμψει στο άμεσο μέλλον για τις θέσεις της ΝΔ, θα έχει χάσει τις εντυπώσεις.
Εξέλιξη που θα αποτελέσει την καλύτερη ευκαιρία για την κυβέρνηση να αρχίσει την αντεπίθεση της απέναντι στον κ.Μητσοτάκη και στη ΝΔ.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης