Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2016 δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015 – Θα δεχθεί και μειώσεις συντάξεων για να πάρει αξιολόγηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2016 δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015 – Θα δεχθεί και μειώσεις συντάξεων για να πάρει αξιολόγηση
Υπάρχει πολιτική βούληση ώστε να πάρει έως τα τέλη Μαρτίου την θετική αξιολόγηση και ταυτόχρονα να ανοίξουν κάποια θετικά κανάλια για την οικονομία και τις τράπεζες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2016 δεν έχει καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ του 2015.
Αντιθέτως το ΔΝΤ όπως ήταν το 2015 συνεχίζει και το 2016.
Παρ΄ όλα αυτά και ενώ με βάση την παρελθούσα εμπειρία θα αναμενόταν σκληρή διαπραγμάτευση, θα αναμένονταν αντεγκλήσεις, εντάσεις και εμπλοκές, πιθανότατα τίποτε από όλα αυτά δεν θα συμβεί.
Ακόμη και αν συμβεί θα είναι τεχνηέντως, για το θεαθήναι μόνο και μόνο για να εμφανιστεί η κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται σκληρά ενώ έχει δεχθεί και την μείωση συντάξεων ειδικά της μεγάλης κλίμακας και στις επικουρικές και θα εξετάσει και την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά Ταμεία, ίσως με μια μεταβατική περίοδο.
Όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει πολιτική βούληση ώστε να πάρει έως τα τέλη Μαρτίου την θετική αξιολόγηση και ταυτόχρονα να ανοίξουν κάποια θετικά κανάλια για την οικονομία και τις τράπεζες.
Η μόνη περίπτωση εμπλοκής δεν σχετίζεται με το ασφαλιστικό αλλά το αγροτικό και ίσως η κυβέρνηση επιχειρήσει να το μεταθέσει αν πάρει το πράσινο φως από την Τρόικα.
Το ασφαλιστικό θα ψηφιστεί ακόμη και αν είναι απαράδεκτο για τις συντάξεις, ακόμη και αν υπάρξουν βουλευτές που δεν θα το ψηφίσουν τελικώς θα περάσει.
Οι πιθανότητες η Ελλάδα να οδηγηθεί σε εκλογές είναι πολύ περιορισμένες ακόμη και με πολιτικό ατύχημα καθώς κανένα κόμμα δεν επιθυμεί εκλογές.
Ωστόσο το θέμα των αγροτών δεν πρέπει να υποτιμηθεί καθώς είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν κοινωνικές εντάσεις, σε πυρήνες όπου δεν ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει εν υπνώσει τις κοινωνικές αντιδράσεις – πλην αγροτών – και δεν θα ρισκάρει να χάσει τον έλεγχο.
Αυτό που ο θυμόσοφος λαός αναφέρει «όταν μπεις στον χορό θα χορέψεις» ισχύει στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο μόνος τρόπος για να διασωθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να εφαρμόσει πιστά και πλήρως το μνημόνιο ώστε να πάρει μια υποτυπώδη λύση για το χρέος και ορισμένα θετικά κανάλια όπως αποδοχή των ελληνικών ομολόγων από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης