Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η Ειδομένη και η πλατεία Βικτωρίας δεν είναι τουριστικοί προορισμοί λέει πηγή του υπουργείου Τουρισμού

tags :
Η Ειδομένη και η πλατεία Βικτωρίας δεν είναι τουριστικοί προορισμοί λέει πηγή του υπουργείου Τουρισμού
Το κλίμα είναι θετικό, παρότι ότι η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό εμφανίζονται οι εικόνες των προσφύγων
Η «καρδιά» της τουριστικής βιομηχανία κτυπά από σήμερα στο Βερολίνο.
Η παγκόσμια τουριστική έκθεση ITB που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 Μαρτίου θα βάλει τη σφραγίδα της στη φετινή τουριστική σεζόν.
Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού με δικό του περίπτερο.
Στην έκθεση συμμετέχουν με την ομπρέλα του ΕΟΤ 69 φορείς.
Ανάμεσα στη λίστα είναι εκπρόσωποι περιφερειών, τουριστικών δήμων, ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα.
Στην αποστολή συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ Ανδρέας Ανδρεάδης ο οποίος σήμερα θα προχωρήσει σε δήλωση – εκτίμηση για το ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών να επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα.
Πέρυσι επέλεξαν τη χώρα μας 2,3 εκατομμύρια τουρίστες οι οποίοι να σημειωθεί κάλυψαν το 10% του συνόλου των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας...
Πηγή του υπουργείου Τουρισμού είπε στο bankingnews ότι από την έκθεση του Βερολίνου θα έχουμε εικόνα μεθαύριο Παρασκευή αναφορικά με τις κρατήσεις των Γερμανών τουριστών.
Η ίδια πηγή θεωρεί ότι το κλίμα είναι θετικό παρότι ότι η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό εμφανίζονται οι εικόνες των προσφύγων.
Ακόμη, ανέφερε ότι η Ειδομένη και η πλατεία Βικτωρίας δεν είναι τουριστικοί προορισμοί.
Προσθέτει ότι οι τουρίστες θέλουν έναν ασφαλή προορισμό όπως ήταν πάντα η Ελλάδα και παραμένει.
Το πρόβλημα είναι οι προκρατήσεις όπως ήδη έχει αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ το bankingnews τις προηγούμενες ημέρες.
Η υπουργός Έλενα Κουντουρά θα βρίσκεται την Τετάρτη στην έκθεση του Βερολίνου η οποία χθες με δηλώσεις έκανε σαφές ότι το κλίμα παραμένει θετικό για την Ελλάδα και τόνισε ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω με δράσεις που θα αναλάβει τα αρμόδιο υπουργείο.
Να σημειωθεί ότι οι αφίξεις τουριστών σε με βάση τα στοιχεία των αεροδρομίων της χώρας είναι περισσότερες φέτος τον Ιανουάριο σε σχέση με πέρυσι.
Το 2015 είχαμε 267.091 αφίξεις και τον αντίστοιχο μήνα φέτος ήταν 272.243 , σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ.
Πιο αναλυτικά τον Ιανουάριο οι αφίξεις τουριστών στην Αθήνα έφθασαν τις 196.000 (186.000 πέρυσι) , στη Θεσσαλονίκη ήταν 73.335 (77.696 πέρυσι ) στη Ρόδο 99 αφίξεις ( 76 πέρυσι) , στα Χανιά έφθασαν τους 2.258 ( 2375) και στη Σαντορίνη είχαμε 246 αφίξεις έναντι μηδενικών επισκεπτών πέρυσι.

Οι δράσεις του υπουργείου Τουρισμού
Οι συντονισμένες δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο και ο ΕΟΤ για την τόνωση των νησιών που δέχθηκαν πιέσεις περιλαμβάνουν:
Προώθηση και στήριξη των προορισμών από την Αν. Υπουργό, κα Έλενα Κουντουρά στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο , όπου διαμορφώνονται οι ετήσιες πωλήσεις για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια τουριστική αγορά.
Διοργάνωση Fam Trips δημοσιογράφων, bloggers και Tour Operators από το Υπουργείο και τον ΕΟΤ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στα νησιά Κω, Σάμο, Λέσβο, Χίο για την προβολή της ομορφιάς των προορισμών και της εικόνας ομαλότητας που παρουσιάζουν.
Η συγκεκριμένη δράση θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση και πλήρη λειτουργία των Κέντρων Ταυτοποίησης, τα οποία θα είναι αθέατα, απολύτως ελεγχόμενα και μακριά από περιοχές και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.
Στήριξη των προκρατήσεων των νησιών με ειδικό κονδύλι για κοινές δράσεις προβολής του ΕΟΤ και των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους Tour Operators.
Συμμετοχή και παρουσία των νησιών στις εκθέσεις του ΕΟΤ χωρίς επιβάρυνση Σχεδιασμός και υλοποίηση καμπάνιας social media από το Υπουργείο με τη στήριξη των Περιφερειών και του ΣΕΤΕ με στόχο την ενίσχυση των προκρατήσεων και των κρατήσεων τελευταίας στιγμής στα νησιά.
Πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στα νησιά.
Πρόγραμμα παρακολούθησης και κατεύθυνσης θετικής δημοσιότητας των νησιών στις χώρες Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και ΗΠΑ από τον ΕΟΤ, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και το ΣΕΤΕ.
Επιπλέον θα υποστηριχθεί και ο τουρισμός στην Αττική για να διατηρηθεί η ενισχυμένη δυναμική του τα τελευταία χρόνια ως προορισμός city-break, κρουαζιέρας και Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης