Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ… πυροβολεί τα πόδια του; - Το πάθημα που δεν έγινε μάθημα

tags :
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ… πυροβολεί τα πόδια του; - Το πάθημα που δεν έγινε μάθημα
Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 μάλλον δεν άλλαξαν τη βασική στρατηγική της Αριστερής κυβέρνησης που εξακολουθεί στα βήματα του Ιανουαρίου του 2015
Το πάθημα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το 2015 δεν έγινε μάθημα το 2016. 
Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 μάλλον δεν άλλαξαν τη βασική στρατηγική της Αριστερής κυβέρνησης που εξακολουθεί στα βήματα του Ιανουαρίου του 2015.
Η κυβερνητική ομάδα ξέχασε τις αναποτελεσματικές διαπραγματεύσεις της χρονιάς που πέρασε, όπως και την κατάληξη που είχαν.
Σε αυτή τη χώρα μόνο η πολιτική έχει περιεχόμενο και αξία και όλα γίνονται στο όνομα της Δημοκρατίας.
Τα κακώς κείμενα της πολιτικής και της εφαρμοσμένης πολιτικής είχαν ως αποτέλεσμα επτά χρόνια ύφεσης προκαλώντας πρωτόγνωρη ανεργία στον ιδιωτικό τομέα.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ευθύνεται για τα κακώς κείμενα της πολιτικής και της οικονομικής ζωής που εφαρμόσθηκαν τα τελευταία χρόνια της χώρας.
Τον Σεπτέμβριο του 2015 οι πολίτες επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει τη χώρα διότι του έδειξαν εμπιστοσύνη και πείσθηκαν ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα πράγματα.
Τις τελευταίες εβδομάδες όμως παρακολουθούμε τη διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με το κουαρτέτο το οποίο όμως αποχώρησε χωρίς συμφωνία.
Η Αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια της να προστατεύσει τη σύνταξη της γιαγιάς και του παππού όπως και του εν ενεργεία δημοσίου υπαλλήλου, αποδέχεται νέους φόρους.
Το περίεργο όμως είναι για το οικονομικό επιτελείο ότι αρνείται να αντιμετωπίσει τα γεγονότα με τη λογική.
Οι ψηλά αμειβόμενοι δυστυχώς είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι ακόμη και οι συνταξιούχοι και το κυριότερο δεν είναι σε θέση να αποκρύψουν εισοδήματα.
Όμως η νέα φορολογική κλίμακα που διαμορφώνεται θα πιάσει αυτούς που θέλει να προστατεύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι αμειβόμενοι του Δημόσιου Τομέα και «προστατευόμενοι» από την διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος θα πληρώσουν τη «νύφη» και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει … πυροβολήσει τα πόδια του.
Η νέα φορολογική κλίμακα θα φέρει περισσότερους φόρους για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Σήμερα πληρώνουν φόρο τουλάχιστον ένα μισθό με τη νέα κλίμακα θα χάσουν επιπλέον το 60% του μισθού τους.
Στο ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί ο φορολογικός στόχος με τη νέα φορολογία τους επόμενους μήνες όλοι θα κοιτάξουν προς την πλευρά των δαπανών αφού ο ιδιωτικός τομέας δεν θα έχει να προσφέρει τίποτε άλλο.
Όλοι γνωρίζουν ότι όταν αρνείσαι να κόψεις δαπάνες στα επίπεδα του ενός ευρώ θα πρέπει να υπολογίσεις 3 ευρώ σε φόρους.
Κανένας δεν διαφωνεί να προστατευθούν κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη αλλά προτεραιότητα έχει να υπάρχει αποτέλεσμα δηλαδή να αυξηθεί η πίτα να δημιουργηθεί πλούτος ο οποίος γεννιέται μέσα από την ανάπτυξη .
Με υφεσιακά μέτρα η ελληνική οικονομία πολύ σύντομα θα « κατασπαράξει» τον μισθωτό αφού τα φορολογικά έσοδα δεν φθάνουν για την κάλυψη των δαπανών.
Αν δεν κόψεις φέτος δαπάνες θα υποχρεωθείς να κόψεις του χρόνου.
Τόσο απλά.
Βέβαια στην πολιτική έχει αξία ποιος το κάνει αλλά η οικονομία δεν αντέχει μια ακόμη χαμένη χρονιά.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης