Απόψεις - Άρθρα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει όλα τα μέτρα του μνημονίου αλλά άλλη κυβέρνηση θα τα εφαρμόσει

tags :
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει όλα τα μέτρα του μνημονίου αλλά άλλη κυβέρνηση θα τα εφαρμόσει
Έρχεται η περίοδος της πολιτικής φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Τσίπρας – μετά την προσχεδιασμένη ιμιτασιόν αξιολόγηση ακόμη και μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί με το ΔΝΤ – έχει 4 με 6 μήνες να ανατρέψει την απογοήτευση της κοινωνίας και ο Μητσοτάκης να προετοιμαστεί για το 2017 όπου κατά το πιθανότερο σενάριο θα δρομολογηθούν και οι πολιτικές εξελίξεις.
Όσοι πιστεύουν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις τους επόμενους 4-6 μήνες μάλλον θα περιμένουν αδίκως.
Η αξιολόγηση, η δήθεν λύση για το χρέος, η ποσοτική χαλάρωση και το θετικό γύρισμα της οικονομίας το Φθινόπωρο θα δώσουν πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση Τσίπρα.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει φθαρεί, στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται προβάδισμα της ΝΔ ενώ με όρους διαχειριστικούς αποδεικνύεται ότι η πολύ περιορισμένη κυβερνητική εμπειρία τους οδηγούν σε απίστευτα λάθη διακυβέρνησης ενώ οι έσχατες εξελίξεις με το ΔΝΤ….εγείρουν και ζητήματα παρακράτους.
Τσίπρας και Μητσοτάκης για διαφορετικούς λόγους θέλουν αυτούς τους 4 με 6 μήνες για να προετοιμαστούν.
Ο Τσίπρας ποντάρει στο να αλλάξει το δυσμενές κλίμα και ο Μητσοτάκης να προετοιμαστεί για την διακυβέρνηση.
Στην εξίσωση της παράτασης, γιατί πολιτικές εξελίξεις στο διάστημα των επόμενων 4 με 6 μηνών δεν θα υπάρξουν και από την Βουλή θα ψηφιστούν τα νέα μέτρα υπάρχει μια παράμετρος που δεν έχει ακόμη αποτιμηθεί με όρους κοινωνικής συμπεριφοράς.
Πλησιάζει ο καιρός των νέων φορολογικών δηλώσεων, οι πολίτες όλοι θα πληρώσουν περισσότερους φόρους, το πρόβλημα γιγαντώνεται στις επιχειρήσεις που έχει ελαχιστοποιηθεί η κερδοφορία τους και εκεί θα φανεί η ανοχή της κοινωνίας.
Ο χειρότερος σύμμαχος της κυβέρνησης Τσίπρα θα είναι η κοινωνία – κάποτε ήταν ο σύμμαχος της κυβέρνησης – και ο χρόνος που κυλάει αδυσώπητα αντίστροφα.
Από την άλλη πλευρά ο Μητσοτάκης βαρύνεται με το παρελθόν των ανομημάτων της διακυβέρνησης Σαμαρά.
Παρ΄ ότι με ποσοτικούς και ποιοτικούς όρους η επαίσχυντη διακυβέρνηση Σαμαρά ήταν καλύτερη από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κοινωνία ακόμη επιδεικνύει απίστευτη οργή για τον Σαμαρά.
Ο Τσίπρας ακολούθησε εμπροσθοβαρή στρατηγική στην εφαρμογή των μέτρων.
Θα πάρει πολλά μέτρα τώρα ώστε να περάσουν από την Βουλή, ποντάροντας ότι τα επόμενα μέτρα πριν την δεύτερη αξιολόγηση θα είναι ηπιότερα και ότι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου….δεν θα προσκρούσει στην αδυναμία της κοινωνίας.
Ο Τσίπρας και οι συν αυτό προσπαθούν να δημιουργήσουν εν τω μεταξύ το σύστημα της αριστεράς, προσλαμβάνουν κολλητούς, έχουν εμφανιστεί ως εκπρόσωποι στον τύπο κάτι ανύπαρκτα μέσα ενημέρωσης και γενικώς επιχειρείται έλεγχος του τύπου.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ υποπίπτει στο ίδιο λάθος πιστεύει ότι αν ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης θα κερδίσει την κοινή γνώμη λάθος.
Θυμίζουμε ότι ο Σαμαράς στο τέλος του 2014 είχε όλα τα μέσα ενημέρωσης με το μέρος του και έχασε τις εκλογές με μεγάλη διαφορά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια του να ελέγξει τους μηχανισμούς χρησιμοποιεί παλαιές πρακτικές και αυτό σημαίνει ότι η πολιτική φθορά θα συνεχιστεί…
Ο ρους της ιστορίας δεν αλλάζει καθώς πάντα η διακυβέρνηση καταλήγει σε πολιτική φθορά.
Έρχεται η περίοδος της πολιτικής φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ.
    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης