Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Στην φθορά του Τσίπρα και όχι στις εκλογές ποντάρει η ΝΔ – Η πρόκληση του Κ. Μητσοτάκη

Στην φθορά του Τσίπρα και όχι στις εκλογές ποντάρει η ΝΔ – Η πρόκληση του Κ. Μητσοτάκη
Σε προεκλογική περίοδο παραπέμπει η αντιπολιτευτική ρητορική της ΝΔ
Η ΝΔ έχει υιοθετήσει μια υψηλών τόνων αντιπολιτευτική ρητορική, η οποία παραπέμπει σε προεκλογική περίοδο.
Το αντιλαμβάνεται κανείς από τις επίσημες ανακοινώσεις της ΝΔ αλλά και από την καθημερινή «υπενθύμιση» όσων στελεχών της μιλούν δημόσια, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό καθώς κάθε ημέρα που περνά καταστρέφει την χώρα.
Προς επίρρωση μάλιστα αυτού του επιχειρήματος, η «γραμμή» είναι ότι το κόστος μιας εκλογικής αναμέτρησης είναι πολύ λιγότερο από το κόστος παραμονής της σημερινής κυβέρνησης.
Παρά τη ρητορική αυτή, ο στόχος της ΝΔ δεν είναι η πρόκληση εκλογών.
Το αίτημα του κ.Μητσοτάκη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες κυρίως διατυπώθηκε προκειμένου να δείξει αφενός στο «εσωτερικό» του και αφετέρου στην κοινωνία ότι δεν τις φοβάται.
Αυτό δεν σημαίνει όμως και ότι πραγματικά τις θέλει.
Μέλημα της ΝΔ είναι η φθορά της κυβέρνησης.
Είναι η ανάδειξη της αναντιστοιχίας των κυβερνητικών λόγων και πράξεων, είναι η υπενθύμιση των συνεπειών της πολιτικής και των χειρισμών της κυβέρνησης.
Το πεδίο προδιαγράφεται λαμπρό για τις επιδιώξεις της ΝΔ.
Ακόμα και αν η κυβέρνηση επιτύχει τους στόχους της, δηλαδή να κλείσει την αξιολόγηση έως τα τέλη Απριλίου και να καταφέρει να διαχειριστεί με μια σχετική επιτυχία την προσφυγική κρίση, οι δυσκολίες για αυτήν έπονται.
Μια και η εφαρμογή των μέτρων θα επιτείνει ακόμα περισσότερο τη δυσαρέσκεια των πολιτών και θα στριμώξει ακόμα περισσότερο πολιτικά την κυβέρνηση, η οποία θα φθείρεται μέρα με την ημέρα.
Παράλληλα, τα δυνατά «χαρτιά» του Τσίπρα, η ελάφρυνση του χρέους και η αντιμετώπιση της διαφθοράς, δεν φαίνεται να έχουν τη δυναμική που επεδίωκε το Μαξίμου.
Ήδη οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την φθορά της κυβέρνησης, φέρνοντας πρώτη τη ΝΔ τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης.
Με την κυβέρνηση να έχει μπροστά της ανοιχτά και κρίσιμα θέματα και δυσάρεστες αποφάσεις χωρίς να μπορεί να ελπίζει σε μια κάποια αντιστροφή του κλίματος υπέρ της, με την κοινωνία να βλέπει ότι ο «Γολγοθάς» της μοιάζει να μην έχει τέλος και ότι η πολυπόθητη «αλλαγή» διαψεύστηκε, η ΝΔ έχει κάθε λόγο να προσδοκά ότι μπορεί να επανακτήσει μέρος της χαμένης δυναμικής της.
Δυναμική όμως που προέρχεται από τα λάθη, τις παραλείψεις και τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης.
Και όχι από δικές της δράσεις, πρωτοβουλίες, προτάσεις και λύσεις απέναντι στα μεγάλα ζητήματα και προβλήματα.
Και αυτό είναι μια από τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η ΝΔ και ο πρόεδρος της Κ.Μητσοτάκης.
Να φτιάξει δηλαδή το δικό του πολιτικό αφήγημα και να πείσει την κοινωνία για αυτό.
Προσπάθεια, η οποία κάθε άλλο παρά εύκολη μπορεί να χαρακτηριστεί, αν κρίνει κανείς και από δηλώσεις όπως αυτή του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί σε δρόμο το όνομα του κ. Σταύρου Παπασταύρου (φέρεται να εμπλέκεται στη λίστα Lagarde και στα Panama Papers) ως αναγνώριση της προσφοράς του για τις διαπραγματεύσεις που είχε με την τρόικα…

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης