Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Νέο haircut 30% ή στάση πληρωμών ή η Κυβέρνηση τραγικοποιεί την κατάσταση για να περάσει ευκολότερα τα μέτρα;

   Νέο haircut 30% ή στάση πληρωμών ή η Κυβέρνηση τραγικοποιεί την κατάσταση για να περάσει ευκολότερα τα μέτρα;
Με όρους αγοράς η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Όταν το CDS το παράγωγο των ομολόγων βρίσκεται στις 6600 μονάδες βάσης και κανείς δεν αγοράζει ελληνικά ομόλογα καταδεικνύεται ότι κανείς δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα.

Ξεκινήσαμε με αυτή την διαπίστωση καθώς αυτή είναι η αντίληψη της αγοράς για την Ελλάδα.
Με όρους μακροοικονομίας πολλοί ξένοι υποστηρίζουν ότι ακόμη και αν το haircut ήταν 100% πάλι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει καθώς έχει τελείως καταρρεύσει η παραγωγική δυναμικότητα της χώρας.
Αυτό είναι μια ορθή τοποθέτηση;
Τι άλλαξε στην χώρα παράγει κάτι, υπάρχει κάποια αναπτυξιακή προοπτική;
Ήταν εντυπωσιακή η προσέγγιση των γερμανών σοσιαλδημοκρατών οι οποίοι τόνισαν ότι «στην Γερμανία όταν υπήρξε ύφεση στην οικονομία για να στηρίξουμε την ανάπτυξη μειώσαμε την φορολογία στην Ελλάδα το συγγενές σοσιαλδημοκρατικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί μια πολιτική ακραίας φορολογίας που δεν θα φέρει ανάπτυξη»
Και ενώ αυτές οι διαπιστώσεις δεν αμφισβητούνται αυτό που σίγουρα αμφισβητείται είναι η βέλτιστη λύση για την χώρα.
Είναι ένα νέο haircut 30% ή 50% που όμως θα επιβαρύνει σημαντικότατα τις τράπεζες;
Θα είναι στάση πληρωμών ή τελικώς όπως υποστηρίζει η ΝΔ «η κατάσταση της οικονομίας είναι τραγική αλλά επικοινωνιακά το ΠΑΣΟΚ τα τραγικοποιεί ακόμη περισσότερο με στόχο να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα;»
Ότι από αυτά και αν είναι αλήθεια το βέβαιο είναι ότι τουλάχιστον το νέο haircut έρχεται για την στάση πληρωμών μόνο υποθέσεις αλλά αν αποδειχθεί ότι κάνει επικοινωνιακά τεχνάσματα η κυβέρνηση τότε ανακύπτει μείζον θέμα ηθικής τάξης…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης