Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι αγορές κουράστηκαν να περιμένουν τους Ευρωπαίους ηγέτες να δώσουν την οριστική λύση στην κρίση χρέους - Ο χρόνος και τα περιθώρια εξαντλούνται...

tags :
Οι αγορές κουράστηκαν να περιμένουν τους Ευρωπαίους ηγέτες να δώσουν την οριστική λύση στην κρίση χρέους - Ο χρόνος και τα περιθώρια εξαντλούνται...
Μπορεί να περάσουν εβδομάδες ή ακόμη και μήνες μέχρι οι Ευρωπαίοι ηγέτες να αναλάβουν νέα, συντονισμένη δράση για την επίλυση της κρίση χρέους.
Αυτό αποτελεί κοινό τόπο μεταξύ των ανά τον κόσμο αναλυτών, που βλέπουν μέρα με τη μέρα την υπομονή των αγορών να εξαντλείται, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες ακόμη δεν έχουν δώσει το οριστικό τέλος στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, της οποίας οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις απειλούν τη σωτηρία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος στο σύνολό του.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δημοσίευμα των Νew York Times, δεν είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι αγορές θα δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στους πολιτικούς της Ευρώπης.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι από τα 17 κράτη - μέλη της Ευρωζώνης, μόνο τα 6 έχουν εγκρίνει τον διευρυμένο ρόλο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν σταματούν να δηλώνουν ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί. Σήμερα Τρίτη ψηφίζει για τις νέες εξουσίες του EFSF η Σλοβενία, αύριο Τετάρτη ακολουθεί η Φινλανδία, ενώ την Πέμπτη τη σκυτάλη παίρνει η Γερμανία.
"Οι επόμενες 3 εβδομάδες θα είναι απολύτως κρίσιμες. Θα μπορούσε να υπάρξει ομαλοποίηση των αγορών, αλλά εγώ προσωπικά δεν θα συνιστούσα στους πελάτες μου να προβούν σε επενδύσεις" δηλώνει η Rebecca Patterson, αναλύτρια της J.P. Morgan Asset Management.
"Η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω προτού καλυτερεύσει", δηλώνει από την πλευρά του ο Adam Parker, αναλυτής της Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης