Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Απόλυτος κυρίαρχος στη ΝΔ ο Μητσοτάκης – Όλα με το μέρος του στο δρόμο προς την εξουσία

tags :
Απόλυτος κυρίαρχος στη ΝΔ ο Μητσοτάκης – Όλα με το μέρος του στο δρόμο προς την εξουσία
Μόνος στόχος της ΝΔ να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα το συντομότερο δυνατό…
Το 10ο συνέδριο της ΝΔ επιβεβαίωσε, όπως αναμενόταν, την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εσωτερικό του κόμματος.
Οι όποιες αντιδράσεις στις προτάσεις που διατύπωσε η ηγεσία της ΝΔ για τις αλλαγές σε oργανωτικό και καταστατικό επίπεδο ήταν εξαιρετικά περιορισμένες και χαμηλών τόνων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε από το συνέδριο αυτό απόλυτα ενισχυμένος.
Και ιδίως η πολιτική του.
Η οποία επί της ουσίας εστιάζει στον εξής ένα στόχο: στην επιστροφή στην εξουσία.
Για αυτό και στις ομιλίες του ο κ.Μητσοτάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης Τσίπρα επαναλαμβάνοντας το αίτημα να φύγει το ταχύτερο δυνατό.
Για αυτό και προέταξε την ανάγκη της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ και κατ’επέκταση της συστράτευσης των πολιτών προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
«Το μήνυμά μας προς την κυβέρνηση από το 10ο συνέδριο της ΝΔ είναι: τέλος στην παρακμή, τέλος στην ασφυξία, τέλος στην φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, τέλος στο διασυρμό της χώρας.
Φύγετε μια ώρα αρχύτερα.
Είμαστε έτοιμοι για το καλό της πατρίδας να αναλάβουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν.
Να διαχειριστούμε τις συνέπειες της δικιάς σας ανικανότητας» υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει κάνει την απάτη πολιτική της θεωρία», έσπευσε να τονίσει ότι η ΝΔ «βήμα – βήμα ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών».
Όλα μοιάζουν να είναι με το μέρος του Μητσοτάκη.
Η κυβέρνηση φθείρεται και θα συνεχίσει να φθείρεται, όσο παρατείνεται και μεγαλώνει ο κατάλογος της φοροεπιδρομής.
Ο κύριος πολιτικός του αντίπαλος, ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει να μην διαθέτει άλλα επαρκή «χαρτιά» και επιχειρήματα για να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα.
Οι πολίτες δηλώνουν βαθιά απογοητευμένοι από την έως σήμερα διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αντιλαμβανόμενοι πως οι όποιες ελπίδες τους για πολιτική αλλαγή διαψεύστηκαν παταγωδώς.
Ίσως σε αυτή τη διάψευση των προσδοκιών θα πρέπει να αποδοθεί και το μένος που διατυπώνεται από ολοένα και περισσότερους για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.
Την ίδια στιγμή, η επιθυμία και η προοπτική επιστροφής της ΝΔ στην εξουσία συμβάλει ακόμα περισσότερο στην χαλιναγώγηση των όποιων «παθών» στο εσωτερικό του γαλάζιου πολιτικού μωσαϊκού.
Το momentum δεν θα μπορούσε να είναι πιο θετικό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης