Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Εγκλωβισμένες σε αυταπάτες και εθισμένες σε λάθος πολιτικές «συνταγές» κυβέρνηση και ΝΔ

Εγκλωβισμένες σε αυταπάτες και εθισμένες σε λάθος πολιτικές «συνταγές» κυβέρνηση και ΝΔ
Εντυπωσιάζουν με την κενότητα και το αδιέξοδο των επιχειρημάτων τους…
Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Real News πυροδότησε μια ακόμα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης – ΝΔ.
Κόντρα, η οποία εντυπωσιάζει με το αδιέξοδο των επιχειρημάτων των δύο πλευρών.
Αφορμή υποστήριξε η εκτίμηση του πρωθυπουργού ότι εάν η Ελλάδα πετύχει αυτό που θέλει για το χρέος στο Eurogroup της 24/5, «θα επιστρέψει στις αγορές το 2017» και ότι «θα βγει από το μνημόνιο πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος το 2018».
Δήλωση, η οποία αν και θυμίζει λίγο από Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσε αγανάκτηση στη ΝΔ.
Σε ανακοίνωση της, αφού κάνει αναφορά στα 1,8 δις ευρώ των έμμεσων φορών που θα φέρει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση και που «θα ισοπεδώσουν ότι απέμεινε από το εισόδημα όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων» (προφανώς αυτό που απέμεινε ήταν αποτέλεσμα των δικών της πολιτικών όταν ήταν κυβέρνηση), υποστηρίζει ότι «ο κ.Τσίπρας πανηγυρίζει και βλέπει οράματα εξόδου από τα μνημόνια, την ώρα που βάζει τη χώρα σε μνημόνιο «κόφτη» μακράς διαρκείας, χωρίς ορατό τέλος».
Η απάντηση της κυβέρνησης εξίσου ευφάνταστη.
«Στη ΝΔ αδυνατούν να κρύψουν την απογοήτευση τους για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έκλεισε και το σχέδιο αποσταθεροποίησης, στο οποίο τόσο πολύ είχαν επενδύσει, δεν καρποφόρησε. Τους παρακολουθούμε με κατανόηση».
Ο πρωθυπουργός αισιοδοξεί ότι τα χειρότερα πέρασαν και ότι η ανάπτυξη έρχεται, την ώρα που η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση για μιζέρια και ποντάρισμα στο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας για μικροκομματικούς λόγους.
Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση αφενός για τον βαρύ λογαριασμό και αφετέρου για ψέματα, για διχαστική και επικίνδυνη πολιτική.
Πρόκειται για μια πολιτική ρητορική εξαιρετικά κοινότυπη και συνάμα βαρετή.
Μια και επαναλαμβάνει το σενάριο των τελευταίων ετών.
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι σε αυτό το έργο, όλοι οι «κύριοι παίκτες» έχουν πρωταγωνιστήσει και έχουν περάσει από όλα τα καίρια πόστα.
Πρόκειται για ένα ιδιόμορφο rotation, όπου οι αντιπολιτευόμενοι έχουν γίνει κυβερνώντες, οι κυβερνώντες αντιπολιτευόμενοι, κοκ.
Και ενώ έχουν αποτιμήσει την πραγματικότητα αφού έχουν περάσει και στις δύο όχθες του ποταμού (κυβέρνηση – αντιπολίτευση) εξακολουθούν να τρέφονται με τις αυταπάτες τους.
Οι μεν υποστηρίζουν ότι κυβερνούν με γνώμονα το συμφέρον των πολλών (αδιευκρίνιστο ποιοι είναι αυτοί όταν λαμβάνονται μέτρα σε βάρος των πάντων) και αυτοπροβάλλονται ως το νέο απέναντι στο διεφθαρμένο παλιό, οι δε παραμένουν σε εκλογική ετοιμότητα (μόνο αυτοί μιλάνε για εκλογές), ισχυριζόμενοι ότι αυτοί είναι οι μόνοι γνήσιοι μεταρρυθμιστές απέναντι στους λαϊκιστές.
Και οι δύο δεν χάνουν ευκαιρία να εκφράσουν την αγωνία τους για το καλό της πατρίδας, για την οριστική έξοδο από την κρίση.
Αλλά «καίγονται» από την ίδια τους τη «συνταγή».
Τους το επεσήμανε και ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας, ο οποίος απέδωσε τον εγκλωβισμό της χώρας στα μνημόνια στον κομματικό ανταγωνισμό, στην έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, στην αντιμνημονιακή ρητορική και στην έλλειψη οικειοποίησης και προσήλωσης στη διόρθωση των λαθών του παρελθόντος και στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Τόσο απλά τόσο ξεκάθαρα.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης