Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Παραλληλίζοντας την Ελλάδα με ένα οικογενειακό προϋπολογισμό

Παραλληλίζοντας την Ελλάδα με ένα οικογενειακό προϋπολογισμό
Η Ελλάδα όπως και κάθε χώρα είναι μια μεγάλη οικογένεια.
Η οικογένεια μοχθεί μέσα στην καθημερινότητα της εργάζεται κοπιάζει. Ωστόσο υπάρχουν και μέλη της οικογένειας οι καλοπερασάκηδες. Αυτοί που δεν παράγουν και λειτουργούν ως κηφήνες και απομυζούν από τον κόπο των άλλων μελών της οικογένειας.
Τι συνέβη στην Ελλάδα.
Την 10ετία του 1980 , την δεκαετία του 1990 , την δεκαετία του 2000 η Ελλάδα δανειζόταν για να ζήσει , παρήγαγε λιγότερα δανειζόταν για να καταναλώσει.
Το αντίστοιχο σε μια οικογένεια ο πατέρας στεγαστικό , η μητέρα καταναλωτικό , το ένα παιδί καταναλωτικό για αυτοκίνητο το άλλο παιδί προσωπικό για μηχανάκι , στην κόρη καταναλωτικό για σπουδές και βεβαίως όλοι μαζί καμιά 15αρία πιστωτικές κάρτες.
Το συνολικό εισόδημα της οικογένειας 40 χιλιάδες ευρώ τα χρωστούμενα 400 χιλιάδες ευρώ.
Αδιέξοδο στην Ελλάδα , αδιέξοδο και στην οικογένεια.
Η οικογένεια έχει δύο επιλογές ή να μοχθήσει εργαζόμενη από το πρωί μέχρι το βράδυ ώστε να αποπληρώσει τα δάνεια ή να αρχίσει να πουλάει αποδεχόμενη ότι θα ζήσει με λιγότερα ή να ζητήσει αναδιάρθρωση χρέους.
Η Ελλάδα που είναι μια μεγάλη οικογένεια είχε τουλάχιστον μέτριους για να μην αναφέρω ως επί το πλείστον άχρηστους πολιτικούς, πολιτικούς που δεν τίμησαν τον ρόλο τους.
Η Ελλάδα όμως ως μια μεγάλη οικογένεια είχε και πολλά μέλη της τα οποία λειτούργησαν ως κοινοί απατεώνες.
Ο έλληνας έμαθε ή τον έμαθαν στην εξής λογική να κλέβει το κράτος να φοροδιαφεύγει αλλά να καλοπερνάει στα νυχτερινά κέντρα.
Ο Έλληνας δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του έχει τεράστιες ευθύνες για το χάλι τη χώρας.
Βέβαια υπάρχει και μια επίσης μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας αξιοπρεπών ανθρώπων , τίμιων εργαζομένων που σέβονται την κοινωνία τους θεσμούς και την οικογένεια.
Για τους λόγους αυτούς η μεγάλη οικογένεια έχει πρόβλημα όπως προβλήματα έχει κάθε οικογένεια.
Το πρόβλημα της μεγάλης οικογένειας της Ελλάδος όμως είναι πραγματικά μεγάλο και για να λυθεί θα πληρώσει πολύ ακριβά.

news@bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης