Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

To 4% των καταθέσεων έφυγε από την Ελλάδα – Η φορολόγηση των καταθέσεων ισχύει για όλους

To 4% των καταθέσεων έφυγε από την Ελλάδα – Η φορολόγηση των καταθέσεων ισχύει για όλους
Στα 10 δις ευρώ διαμορφώνεται περίπου η συνολική εκροή καταθέσεων από τις αρχές Ιανουαρίου έως και τα τέλη Μαρτίου και διαμορφώθηκαν στα 227 δις ευρώ από 237 δις ευρώ τον Ιανουάριο. Η καθαρή εκροή καταθέσεων τον Μάρτιο ήταν 2,2 δις ευρώ. Σημειώνεται ότι συνολικά 4% και δεν αφορούσε μόνο κινήσεις εφοπλιστών ή  μεγαλοκαταθετών αλλά και μικροκαταθετών.
Τον Απρίλιο με βάση ενδείξεις και μόνο η εκροή ξεπέρασε τα 3 δις ευρώ ωστόσο ως τάση έχει ανακοπή την τελευταία εβδομάδα.
Ταυτόχρονα όπως είχε επισημάνει το www.bankingnews.gr με μια πράξη που δεν συνάδει με την ελευθερία του κεφαλαίου η κυβέρνηση επιβάλλει φόρο 5% και 8% ακόμη και γιαυτούς που είχαν νόμιμα  μεταφέρει τα χρήματα τους στο εξωτερικό.
Έγκαιρα είχε τονιστεί ότι το 5% και το 8% φόρος 5% αν επιστρέψουν και 8% αν δηλωθούν και παραμείνουν στο εξωτερικό αποτελούσε μια μεγάλη παγίδα για την οποία η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη καθώς παραπλάνησε τους επενδυτές.
Έτσι λοιπόν όσοι νόμιμα είχαν μεταφέρει τα χρήματα τους στο εξωτερικό απλά θα πληρώσουν φόρο 5% αν τα μεταφέρουν εκ νέου στην Ελλάδα ή 8% αν τα δηλώσουν.
Η ρύθμιση της κυβέρνησης είναι παράνομη και καταχρηστική και κυρίως αντισυνταγματική.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης