Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Σε κυβέρνηση οπερέτα και πρωθυπουργό μαριονέτα στηρίζεται η τύχη της Ελλάδος – Οι εκβιασμοί των ευρωπαίων συνεχίζονται….. ζητούν γραπτές εγγυήσεις αλλά στο τέλος θα μας βοηθήσουν

 Σε κυβέρνηση οπερέτα και  πρωθυπουργό μαριονέτα στηρίζεται η τύχη της Ελλάδος – Οι εκβιασμοί των ευρωπαίων συνεχίζονται….. ζητούν  γραπτές εγγυήσεις αλλά στο τέλος θα μας βοηθήσουν
Το καλοστημένο σχέδιο ερήμην της Ελλάδος ξεδιπλώνεται.
Οι ευρωπαίοι είναι αποφασισμένοι να μας βοηθήσουν και αυτό αποδεικνύεται και με την εκταμίευση της 6ης δόσης, με την επάνοδο της Τρόικα στην Ελλάδα αλλά και το γεγονός ότι λόγω της Ιταλίας δεν θα αφήσουν την χώρα να καταρρεύσει.

Αυτή φαίνεται ότι είναι η νέα στρατηγική των ευρωπαίων ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η στρατηγική της Ευρώπης προς την Ελλάδα στηρίχθηκε σε μια πρακτική ξεκάθαρων και προκλητικών  εκβιασμών.
Η Ελλάδα άπαξ και δέχθηκε τους αρχικούς εκβιασμούς και απειλές ότι τα δύο κόμματα εξουσίας ή θα συνεργαστούν ή θα βγει από το ευρώ, εκ των πραγμάτων θα συνεχίσει να δέχεται εκβιασμούς από την ΕΕ. Οι εκβιασμοί συνεχίζονται… ή θα υπάρξουν γραπτές εγγυήσεις από τα ελληνικά κόμματα ή δεν θα υπάρξει εκταμίευση της 6ης δόσης…
Ορισμένοι άκομψα υποστηρίζουν ότι αν η Ελλάδα εκβιάζεται αλλά στο τέλος κερδίζει αυτά που θέλει θα πρέπει να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα.
Όμως η προσέγγιση αυτή είναι λάθος. Η Ελλάδα θεωρητικά είναι ισότιμο μέλος που παραστράτησε από τις αρχές της ΕΕ αλλά το λάθος αυτό επιχειρεί με κάποιους τρόπους να διορθώσει.
Οι εκβιασμοί δεν συνάδουν με την αλληλεγγύη της ΕΕ.
Οι ευρωπαίοι κατάφεραν να κερδίζουν αυτό που είχαν θέσει ως προαπαιτούμενο.
Δηλαδή να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση μεταβατική.
Ωστόσο η νέα κυβέρνηση θα είναι οπερέτα και ο πρωθυπουργός μαριονέτα.
Θα έχουμε ένα πρωθυπουργό 100 ημερών που επί πρωθυπουργίας του η Ελλάδα θα δεσμεύεται για χρόνια.
Όμως το θετικό σε αυτή την διαδικασία που έχει αποφασιστεί να ακολουθηθεί είναι ότι προσδιορίστηκε η ημερομηνία των εκλογών.
Στις 19 Φεβρουαρίου περίπου σε 100 μέρες θα προκηρυχτούν εκλογές άρα ένα μήνα πριν θα έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος.
Το ότι υπάρχει σαφής ημερομηνία εκλογών αποτελεί θετική εξέλιξη και εκτονώνει την πολιτική πίεση.
Το συμπέρασμα οι ευρωπαίοι συνειδητοποίησαν ότι η Ελλάδα είναι φοβισμένοι και δέχεται τους εκβιασμούς.
Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να ορθώσει το πολιτικό της ανάστημα και να μην δεχθεί άλλη φορά εκβιασμούς.
Αν δεν το πράξει η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος τότε ούτε η κυβέρνηση οπερέτα, ούτε ο πρωθυπουργός μαριονέτα θα μπορέσουν να αλλάξουν την μοιραία πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης