Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Με πρωθυπουργίσκους και κυβέρνηση μαριονέτα η Ελλάδα δεν διασώζεται – Οι επενδυτές ας μην έχουν αυταπάτες – Τι θα συμβεί σε ΧΑ και στις τραπεζικές μετοχές;

  Με πρωθυπουργίσκους και κυβέρνηση  μαριονέτα η Ελλάδα δεν διασώζεται – Οι επενδυτές ας μην έχουν αυταπάτες – Τι θα συμβεί σε ΧΑ και στις τραπεζικές μετοχές;
Το θέατρο του  παραλόγου συνεχίζεται. Η χώρα ακόμη αναζητά κυβέρνηση και πρωθυπουργό.
Κάποια στιγμή θα συναποφασισθεί το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού ή καλύτερα πρωθυπουργίσκου και η κυβέρνηση μαριονέτα θα αρχίσει να παράγει έργο τι έργο δηλαδή θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση και θα λάβει πρωτοβουλίες για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Όμως το ερώτημα είναι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται τι επίδραση θα έχουν στην αγορά;
Πρωτίστως θέλουμε να σχολιάσουμε τις εκτιμήσεις που ήδη καλλιεργούνται ότι «αν υπάρξει συμφωνία στο κυβερνητικό σχήμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η αγορά και οι τραπεζικές μετοχές θα ανακάμψουν.  Μάλιστα αναφέρονται ως εκτιμήσεις τα 2,8 με 3 ευρώ»
Δεν τα υιοθετούμε απλά τα αναφέρουμε ότι κάποιοι κύκλοι τα διαρρέουν.
Όμως πέραν από τις βραχυπρόθεσμες αντιδράσεις αν υπάρξουν η άποψη μας για την πορεία του ΧΑ και των τραπεζικών μετοχών δεν μπορεί να είναι αισιόδοξη.
Βέβαια για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση, δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι να προτρέπουμε για την σύσταση χαρτοφυλακίων οπότε η άποψη μας δεν έχει στόχο να επηρεάσει απλά να καταγραφεί μια άποψη που μπορεί να είναι χρήσιμη μπορεί και όχι.
Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την βραχυχρόνια τάση αν δηλαδή το ΧΑ κινηθεί ανοδικά εφόσον υπάρξει κυβέρνηση ή πλαγιοανοδικά.  
Η λογική λέει ότι θα υπάρξει άνοδος αν υπάρξει κυβέρνηση.....αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι η τάση.
Η τάση αλλάζει; Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει η τάση παραμένει ξεκάθαρα πτωτική.
Μπορεί να ακουστεί μονότονο αλλά ο στόχος των 500-550 μονάδων δεν έχει αλλάξει.
Το τραπεζικό σύστημα ακόμη και το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα να υιοθετηθεί θα είναι το χειρότερο για τις τράπεζες. Οι ζημίες που έρχονται είναι πολλές.
Το παράδειγμα της Κύπρου είναι χαρακτηριστικό. Ανέδειξε ότι μια τράπεζα που σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου έστω και μικρής κλίμακας η μετοχή απλά ακολουθεί την φθίνουσα πορεία.
Μπορεί η μετοχή της Εθνικής να κινηθεί υψηλότερα  που υποστηρίζουν κάποιοι δεν το γνωρίζουμε.
Γνωρίζουμε όμως ότι τα πραγματικά χαμηλά η Εθνική όπως και κάθε τράπεζα ακόμη δεν τα έχουν εγγράψει οπότε οι επενδυτές στρατηγικά μη τρέφουν αυταπάτες.
Τα χειρότερα είναι εμπρός....

www.banklingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης