Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η 6η δόση πιθανότατα θα εκταμιευθεί αλλά προσέξτε με όρους αγοράς….η ποντικοπαγίδα έχει φρέσκο κασέρι…και οι ποντικοί είναι πεινασμένοι….

   Η 6η δόση πιθανότατα θα εκταμιευθεί αλλά προσέξτε με όρους αγοράς….η ποντικοπαγίδα έχει φρέσκο κασέρι…και οι ποντικοί είναι πεινασμένοι….

Αν δεν υπάρξει κάποια εμπλοκή της ύστατης στιγμής είναι πιθανό η 6η δόση των 8 δις ευρώ να αποδεσμευτεί.
Σήμερα θα ξεκαθαρίσει αν και κατά πόσο αποδέχονται την επιστολή Σαμαρά της ΝΔ οι ευρωπαίοι. Αν την αποδεχθούν ο Σαμαράς θα έχει πετύχει ένα πολιτικό ελιγμό.

Όμως όλα αυτά εντάσσονται στην πολιτική σκακιέρα.
Το ερώτημα είναι τι θα γίνει στο ΧΑ, στις τραπεζικές μετοχές…
Όπως πάντα θα πούμε πολύ καθαρά την άποψη μας.
Συνομιλώντας με ορισμένες αρκετά αξιόλογες πηγές αποκομίζουμε το εξής συμπέρασμα…προσοχή πολύ μεγάλη προσοχή τις επόμενες λίγες εβδομάδες στο ΧΑ.
Βραχυχρόνια έρχονται και τα αποτελέσματα 9μήνου τα οποία δεν θα είναι θετικά, οι ζημίες θα είναι τεράστιες λόγω του haircut αν εγγραφεί τελικώς στο 9μηνο.
Βέβαια μπορεί να υπάρξει και κάποιας μορφής αναλαμπή.
Ωστόσο την καλύτερη και πιο παραστατική εκτίμηση για τις μελλοντικές εξελίξεις μας την έδωσε αξιόλογος τραπεζίτης βρετανικής τράπεζας που παρακολουθεί στενά την Ελλάδα.
«Η ποντικοπαγίδα έχει φρέσκο τυρί δηλαδή υπάρχει το δέλεαρ, οι ποντικοί δηλαδή οι επενδυτές είναι πεινασμένοι….αλλά πολύ φοβούμαι ότι πολλοί δεν έχουν δει την παγίδα, την ποντικοπαγίδα»
Τι σημαίνει αυτό;
Η πρόσφατη ανάλυση της S&P μάλλον είναι ενδεικτική προσέξτε πολύ τις προσεχείς εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης