Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μειώνουν ο ένας με τον άλλο οι οίκοι τις προβλέψεις τους για το ευρωπαϊκό νόμισμα - Credit Suisse: Στα 1,25 δολ το ευρώ σε ορίζοντα 3μηνου

tags :
Μειώνουν ο ένας με τον άλλο οι οίκοι τις προβλέψεις τους για το ευρωπαϊκό νόμισμα - Credit Suisse: Στα 1,25 δολ το ευρώ σε ορίζοντα 3μηνου
Υποβαθμίζουν ο ένας μετά τον άλλο οι επενδυτικοί οίκοι τις εκτιμήσεις τους για τη διαμόρφωση της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου, υπό το βάρος των ανεξέλεγκτων διαστάσεων που έχει λάβει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Ενδεικτικό παράδειγμα η Credit Suisse που ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου σε ορίζοντα τριμήνου. Ειδικότερα εκτιμά ότι σε τρεις μήνες το ευρώ θα έχει υποχωρήσει στα επίπεδα των 1,25 δολ, έναντι πρότερης πρόβλεψής της για διαμόρφωσή του στα 1,38 δολάρια.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι σε μείωση των εκτιμήσεών της για την πορεία της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου προχώρησε πριν από λίγες ημέρες και η JP Morgan. Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, το ευρώ εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στα επίπεδα των 1,30 δολ μέχρι την άνοιξη του 2012. Yπενθυμίζεται ότι πρότερη εκτίμησή της έκανε λόγο για διαμόρφωση της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου στο 1,38 έως τον ερχόμενο Μάρτιο. Αντίστοιχα, ο οίκος τώρα βλέπει στο 1,38 την ισοτιμία στα τέλη του έτους.
Στον αντίποδα, να παραμείνουν long στο ευρώ έναντι του δολαρίου, με στόχο το 1,40, σύστηνε πρόσφατα στους επενδυτές η Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης