Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αφήνει τα ιστορικά υψηλά ο χρυσός και εισέρχεται σε bear market; Κάτω από τα 1.500 δολ βλέπουν το πολύτιμο μέταλλο στο α' 3μηνο του 2012 οι αναλυτές

tags :
Αφήνει τα ιστορικά υψηλά ο χρυσός και εισέρχεται σε bear market; Κάτω από τα 1.500 δολ βλέπουν το πολύτιμο μέταλλο στο α' 3μηνο του 2012 οι αναλυτές
Βull market τέλος για το χρυσό; Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.500 δολαρίων ανά ουγγιά εντός των ερχόμενων τριών μηνών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters στην οποία έλαβαν μέρος περί τους 20 hedge fund managers, traders και οικονομολόγοι.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η εν λόγω πρόβλεψη, η οποία ακολουθεί τις απώλειες της τάξης του 11% που μετρά για τον Δεκέμβριο (έως τώρα) ο χρυσός, ενδεχομένως να ενισχύσει τους φόβους ότι το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της bear market την οποία διανύει για περισσότερο από μια δεκαετία.
Σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση εκτιμούν ότι η τιμή του χρυσού θα υποχωρήσει στα 1.450 δολάρια ανά ουγγιά στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2012, με ορισμένους μάλιστα να προβλέπουν ότι δεν αποκλείεται το παραδοσιακά ασφαλές καταφύγιο των επενδυτών να δοκιμάσει τα χαμηλά των 1.400 δολαρίων ανά ουγγιά.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο χρυσός υποχώρησε στα 1.560 δολάρια ανά ουγγιά, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 2,5 μηνών.
"Το 2012 ο χρυσός θα καταγράψει τη χειρότερη επίδοση από όλα τα μέταλλα", δηλώνει ο Christoph Eibl, της Tiberius.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες προβλέπουν ότι το πολύτιμο μέταλλο δεν αναμένεται να καταγράψει νέα ιστορικά υψηλά πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Τέσσερις μάλιστα συμμετέχοντες επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται νέα επίπεδα ρεκόρ για το χρυσό πριν το 2014.
"Ο χρυσός δεν είναι πλέον ελκυστικός καθώς δεν υπάρχουν απειλές για την εμφάνιση πληθωριστικών πιέσεων", σχολιάζει ο Jeffrey Sherman, της DoubleLine Capital.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης