Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο μικρός πρίγκιπας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

tags :
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο μικρός πρίγκιπας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται πρόθυμος να βοηθήσει υποψηφιότητες πολιτικών, που επιθυμούν να μπουν στη κούρσα ανάδειξής του προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν φοβάται το φως, δεν φοβάται τις ευθύνες, δεν φοβάται να συγκρουσθεί για τις ιδέες του και αγωνιά για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης.
Όμως είναι ο «μικρός πρίγκιπας» της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης, καθώς από πολύ νωρίς βρέθηκε σε θέσεις κλειδιά στον κομματικό μηχανισμό έχοντας τις ευλογίες του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ανήλθε στη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ευρωψηφοδέλτιο και σήμερα κατέχει θέση Ευρωβουλευτή.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ίσως να φοβάται το χρόνο και κυρίως τον πολιτικό χρόνο που ορίζει τους κανόνες επιβίωσης του κάθε πολιτικού.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη οδεύει προς την εκλογή προέδρου, με το Νίκο Ανδρουλάκη να έρχεται σε σύγκρουση με τη Φώφη Γεννηματά, γι’ αυτή την απόφαση.
Η πρότασή του ήταν να εφαρμοσθεί η απόφαση του ΠΑΣΟΚ του 2015 για τη δημιουργία φορέα και στη συνέχεια να αναζητηθεί το πρόσωπο που θα ηγηθεί.
Στο παρελθόν ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αναφερθεί στα …κακώς κείμενα και σεβόμενος την προσφορά των παλαιότερων και όπως έχει πει ίδιος « χωρίς ανθρωποφαγικές διαθέσεις, στη δημόσια σφαίρα κυριαρχεί ακόμα μια "χρυσή" γενιά μεσηλίκων η οποία, έχοντας συσσωρεύσει τεράστια προνόμια σε σχέση με τις πραγματικές της δυνατότητες, λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ανανέωση ιδεών και νοοτροπιών.»
Η διαδικασία ανάδειξης προέδρου μπορεί να είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία για το νεαρό πολιτικό – πρίγκιπα καθώς οι συνθήκες τον προκαλούν, να αναδείξει τι έμαθε, που θέλει να πάει και ποιες συμμαχίες πρέπει να κάνει.
Κανένας όμως δεν ξέρει αν είναι η στιγμή που θα δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες και θα κάνει το επόμενο βήμα, ή απλώς θα αρκεστεί να ανακατεύει την τράπουλα των συμμαχιών και των εσωκομματικών συνεργασιών.
Μέχρι σήμερα όλοι αναγνωρίζουν τις ικανότητες του, αλλά κανένας δεν ξέρει αν είναι η στιγμή να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες και να κάνει το επόμενο βήμα.
Ήδη στο παρασκήνιο φτιάχνονται συμμαχίες και όσο πλησιάζει ο χρόνος προς την ανάδειξη προέδρου, αναμένεται να αναδειχθούν συμπεριφορές «ανθρωποφαγικές» όπως έχει καταγγείλει στο παρελθόν.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται πρόθυμος να βοηθήσει υποψηφιότητες πολιτικών, που επιθυμούν να μπουν στη κούρσα ανάδειξής του προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Η πολιτική είναι βέβαιο ότι έχει κανόνες, ενώ υπάρχει η άγραφη πολιτική επετηρίδα που ορίζει και τον πολιτικό χρόνο του κάθε πολιτικού.
Ο «μικρός πρίγκιπας» τι θα κάνει, θα αναμετρηθεί με τον το δικό του πολιτικό χρόνο ή θα συμβιβασθεί με την επετηρίδα της πολιτικής.
Μπορεί να είναι με όλους στο παρασκήνιο και μόνος του στο προσκήνιο;

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης