Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει τα δύσκολα αλλά... η Νέα Δημοκρατία εισπράττει;

tags :
Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει τα δύσκολα αλλά... η Νέα Δημοκρατία εισπράττει;
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δείχνει  ότι  καταπιάνεται  με τα δύσκολα
Η Νέα Δημοκρατία μήπως έχει το δικό της πολιτικό… άστρο.   
Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης συμπληρώνει δύο χρόνια στη  θέση του προέδρου  του ιστορικού κόμματος και προσδοκά  να περάσει το κατώφλι του  Μαξίμου ως  πρωθυπουργός.
Πάντως ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος, αφού καταφέρνει και βάζει εμπόδια  στις προσδοκίες  του Κυριάκου Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
Την ίδια στιγμή το αίτημα για πρόωρες εκλογές έχει  υποχωρήσει από την ατζέντα της Νέας  Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Άλλωστε  ο χρόνος των πρόωρων εκλογών είναι αποκλειστικό « δικαίωμα» της  κυβερνητικής  πλειοψηφίας, ενώ ο συνταγματικός κανόνας προβλέπει με τη συμπλήρωση  της τετραετίας, η οποία να σημειωθεί λήγει το Σεπτέμβριο του 2019.
Αυτή  είναι  ημερομηνία  των  εθνικών  εκλογών με βάση και τις πρόσφατες  δηλώσεις  του πρωθυπουργού στη Βουλή Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση που έγινε  για τον προϋπολογισμό του 2018.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δείχνει  ότι  καταπιάνεται  με τα δύσκολα όπως  είναι πλειστηριασμοί, το άνοιγμα των επαγγελμάτων  έχοντας  ως πρόσφατο παράδειγμα  αυτό του φαρμακοποιού.
Δεν είναι τα μόνα δύσκολα θέματα  που υλοποιεί  η κυβέρνηση του  Αλέξη  Τσίπρα  έχει κάνει  κι άλλα στο  παρελθόν  όπως  είναι η  μείωση των συντάξεων ενώ  ο κατώτατος μισθός  παρότι  ήταν  δέσμευση  στα  751 ευρώ, δεν επανήλθε στην ατζέντα.  
Μακρύς  είναι ο   κατάλογος  που  συμπεριλαμβάνει   τα δύσκολα  και επικίνδυνα  πολιτικά  θέματα με τα οποία  ασχολήθηκε ο  ΣΥΡΙΖΑ, που να σημειωθεί άλλα πίστευε κι άλλα  κάνει στην  πράξη.  
Το απλό ερώτημα  που θα θέτουμε είναι  αφού  ο ΣΥΡΙΖΑ  κάνει  τα δύσκολα  και  αυτά  που δίσταζε και δεν  ακουμπούσε  η Νέα  Δημοκρατία ,  μήπως  ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι  ο καλύτερος σύμμαχος  της, καθώς  τις διαμορφώνει  συνθήκες  καλύτερης διακυβέρνησης  όταν  έρθει  στην εξουσία;  
Βέβαια  όλοι  θυμόμαστε  την κοινοβουλευτική  ομάδα  της  Νέας  Δημοκρατίας  και  πως συμπεριφέρθηκε με το φρέσκο  γάλα  και  τον κακό  χαμό  που έγινε  για τη διάρκεια  ζωής  που θα έχει στα ράφια  των σούπερ μάρκετ.  
Να  αναφέρουμε ως  παράδειγμα την  επένδυση  του Ελληνικού που  για  το ΣΥΡΙΖΑ  ήταν  κόκκινο  πανί.
Κι  όμως η επένδυση προχωράει  και θα  υλοποιηθεί  με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  
Εύκολα  λοιπόν  μπορούμε  να πούμε ότι η ΝΔ  έχει  πολιτικό άστρο  καθώς αρκετά  καυτά  θέματα  της πολιτικής  αντιμετωπίζονται  από την μπετόν  αρμέ  κοινοβουλευτική του ομάδα  ενώ  με τη δική  της  ομάδα  δεν θα είχαν προχωρήσει.
Που ποντάρει  λοιπόν  και πως διαμορφώνεται  ο δρόμος  προς  την επιτυχία για τη Νέα  Δημοκρατία , όταν  ο ΣΥΡΙΖΑ  πιθανόν  να πληρώσει  το  πολιτικό  τίμημα  για όσα  έκανε  που άλλοι  δεν τολμούσαν!   
Οι ψηφοφόροι  είναι  ο μεγάλος  κριτής για τους πολιτικούς  κι  αυτό  που θα  μετρήσει  περισσότερο  την κρίσιμή  ώρα,  θα είναι  το αποτέλεσμα  της  κυβερνητικής  θητείας  του  ΣΥΡΙΖΑ  σε σχέση  με τις επικρατούσες  συνθήκες.  
Όλοι ψιθυρίζουν και  έχουν  αποδεχθεί  ότι  οι Συριζαίοι τα κάνουν όλα.
Τι θα γίνει, όμως , αν φέρουν  αποτέλεσμα,   τότε  η Νέα  Δημοκρατία  θα  μείνει  με τα  δύσκολα  και το άστρο  της  θα  χάσει  τη δυνατή  λάμψη  που έχει σήμερα.  
Ο χρόνος  που απομένει  μέχρι  τις  εθνικές εκλογές  είναι πολύτιμος  για τη Νέα  Δημοκρατία  και πρέπει να τον αξιοποιήσει  για να φθάσει  στον… προορισμός  της.  
Αν η  κοινωνία καταλήξει  στο συμπέρασμα  ότι βρήκαν  τον  «διαχειριστή»  που τα μαζεύει  και τα μοιράζει  με ένα  δικαιότερο  τρόπο  και  προσέλθει  στις κάλπες  χωρίς  να έχει μια καλύτερη  εναλλακτική  κυβερνητική  λύση , τότε  η ΝΔ θα έχει  καταγράψει  ένα   κακό  αποτέλεσμα για την  ίδια.  
Ο χρόνος  που απομένει  για να  συμπληρώσει  το  κυβερνητικό  της  αφήγημά  της, πρέπει στηρίζεται  στο παρελθόν και  ταυτόχρονα να  διαμορφώνει  το μέλλον.  
Πρέπει  να θυμίσουμε  ότι η ΝΔ   δίνει μάχη  για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων  αλλά ποτέ  δεν διαμορφώθηκαν  οι Συνταγματικές  συνθήκες  για να  υλοποιηθεί.  
Άρα  λείπει  το αποτέλεσμα. Πόσα  χρόνια λοιπόν  θέλει  η ΝΔ  για να υλοποιήσει  αυτά  που την  εκφράζουν.  
‘Όμως ο  ΣΥΡΙΖΑ  όταν  θα φθάσει  την κρίση  στιγμή  της  εκλογικής αναμέτρησης  θα  θέσει  στους  ψηφοφόρους και  θα «παίξει»  με  το αποτέλεσμα  της  κυβερνητικής  τους θητείας, άλλωστε τα  θέλω  σε μία  χρεοκοπημένη  οικονομία  δεν  έχουν νόημα  αλλά τα πρέπει που θα σε βγάλουν.
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης